El lector escriu

Portbou i les jornades Benjamin 2013

No s'entén que enguany les jornades Benjamin s'inaugurin a Girona en comptes de fer-ho a Portbou, com s'havia fet cada any. Crec, penso, considero que aquest menyspreu a Portbou mereix un retret, una contundent nota de premsa de protesta de l'equip de govern de l'Ajuntament de Portbou i de tots els grups presents en el consistori portbouenc. Com a portbouenc i benjaminià de tota la vida, estic profundament indignat pel fet que la inauguració de les jornades Benjamin del 2013 es faci a Girona, concretament a la Universitat de Girona el 26 de setembre. Si Walter Benjamin va morir a Portbou, cal respectar Portbou, cal continuar fent la inauguració a la vila de la marina de l'Albera. De fet, aquest “lleig” contra Portbou també es pot interpretar com un brutal atac contra l'equilibri territorial. No pot ser de cap de les maneres que tot es vulgui fer a les ciutats, als grans centres de poder i no es respecti el fet que Portbou representa el millor escenari per donar a conèixer el llegat del magnífic escriptor i filòsof alemany d'origen jueu.

Repeteixo, estic molt indignat i dolgut per aquesta greu injustícia contra el poble de Portbou; a més, voldria fer una crida al sentit comú perquè mai més torni a passar un fet tan lamentable de menyspreu envers el poble de Portbou.

Portbou (Alt Empordà)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.