Editorial

El PP obvia la corrupció que l’afecta

En qualsevol altre país democràtic seria impensable el que ha passat a l’Estat espanyol aquesta setmana: un alt càrrec policial ha declarat en seu parlamentària que l’actual president del govern, Mariano Rajoy, ha cobrat diners en negre d’una xarxa de corrupció, i no solament el cap de l’executiu no ha dimitit, com no ho ha fet cap de la resta de càrrecs populars esmentats, sinó que la notícia tampoc ha estat tractada com calia en els principals mitjans de comunicació estatals. Tot el contrari, el govern Rajoy i l’oposició socialista han obviat directament la qüestió –com quan ara fa uns dies la fiscalia va considerar, en les seves conclusions definitives en el judici de la trama Gürtel, que aquesta havia parasitat el PP– i la principal cadena pública espanyola va manipular directament la informació.

Al PP i al PSOE, i també a Cs, que tant havia fet gala de la lluita contra la corrupció, semblen interessar-los més els rèdits electorals que poden treure de la qüestió catalana que no pas la gravetat d’unes acusacions que, en condicions normals, haurien fet, com a mínim, trontollar el govern i engegar un debat sobre futures aliances, sobretot ara que, per exemple, caldrà aprovar el nou pressupost.

L’Estat espanyol, però, sembla comportar-se al marge dels paràmetres que regulen les democràcies. Sobretot, en l’àmbit judicial, on la connivència amb el poder executiu i la manca d’independència estan a l’ordre del dia, però també en l’àmbit parlamentari, on els diferents grups prefereixen passar de puntetes pels afers de corrupció aliens, no sigui que els seus els esclatin després al damunt. Més si tenen un tema, com el català, que els serveix d’escut protector, davant tanta ferum de corrupció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia