ATLETISME

José Ríos torna a competir després de set mesos i dues operacions

Amb l'europeu a l'horitzó vol competir en una marató a l'hivern

Després de set mesos i dues operacions que el van privar de participar en el mundial de Berlín, José Ríos va tornar a competir diumenge en una cursa en ruta. Va ser en els 10 km de Manresa. De fet, per a Ríos va ser més un entrenament que una competició. Una cursa que tenia diversos propòsits. El maratonià maresmenc volia provar-se després de les primeres setmanes d'entrenament, no volia faltar en la cursa que organitza el que ha estat el seu club aquest últim curs –el CA Manresa– i havia de comprovar els progressos de la corredora del València TiM, Gema Barrachina, una de les seves deixebles en la nova faceta com a entrenador. «De l'operació al maluc m'he notat genial, però de la capsulitis encara arrossego molèsties», va explicar Ríos, que va acabar vuitè amb 32:49.

Entre el Japó i Barcelona.

José Ríos no vol córrer més del compte, però ja ha començat a planificar la temporada d'acord amb el seu entrenador, el lleidatà Joan Ramon Muñoz. Si no hi ha cap contratemps, el seu debut en la campanya de cros seria el 8 de novembre a Torredonjimeno (Jaén). Evidentment, el màxim objectiu del curs és l'europeu de Barcelona i per arribar a la cita en condicions té el propòsit de córrer una marató a l'hivern. «Sé que aquest any aniré més curt de preparació que altres temporades, però no em puc arriscar a córrer una marató a la primavera tenint en compte que l'europeu serà a final de juliol», apunta. Amb aquest panorama, sembla que les possibilitats es redueixen a dues cites: la marató del llac Biwa, on ha competit en les cinc últimes temporades, o la de Barcelona, si l'organització fa una aposta decidida per la seva participació. D'entrada, el corredor maresmenc no ha de tenir problemes per ratificar la plaça si es té en consideració que aquest curs ha acabat primer en el rànquing estatal de la distància (2h10:36) i que hi haurà cinc places en joc, perquè a Barcelona també es disputa la copa d'Europa per equips.

D'altra banda, Ríos no revelarà fins a final de setmana el club en el qual competirà el curs vinent. Està satisfet del tracte i la llibertat que ha tingut al CA Manresa, però de moment no descarta altres alternatives.

El campionat de Catalunya de cros a Mataró

Una altra de les facetes de José Ríos és el seu càrrec com a president del GA Lluïsos Mataró i en aquest sentit no amaga la seva satisfacció, perquè després de diverses temporades de demanar-ho finalment podran organitzar el campionat de Catalunya de cros. La data és el 24 de gener i, com les últimes temporades, s'espera la participació dels principals especialistes catalans, entre els quals no hi faltarà el mateix Ríos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.