Més esport

Laia Sanz torna a brillar

La catalana obté la segona victòria consecutiva en la prova d'enduro, després de la del Brasil

El polonès Blazusiak, establert a Catalunya, no pot fer valer la seva condició de favorit i queda fora del podi masculí

Laia Sanz va aconseguir la victòria en la prova d'enduro femení dels X Games de Barcelona. Aquesta és la segona medalla d'or de la catalana en aquesta competició, després de la que va aconseguir fa un mes en els X Games del Brasil. No ho va pas tenir fàcil, la de Corbera de Llobregat. En el primer revolt de la final va caure, juntament amb altres pilots, i es va veure obligada a remuntar. Malgrat tot, Sanz va aconseguir la victòria amb 12 segons d'avantatge respecte de la nord-americana Maria Forsberg, la segona classificada. El podi el va completar l'espanyola Sandra Gómez Cantero.

“Estic molt contenta perquè he aconseguit guanyar a casa. És el meu primer any en aquesta competició i ja he aconseguit dues victòries. Realment és increïble, és una passada”, va explicar Laia Sanz, que després de la victòria d'ahir va viatjar a Portugal, on avui disputarà la segona jornada de la prova del mundial d'enduro de Torres de Vedras.

La cursa masculina va ser territori vedat de Mike Brown, que va guanyar les eliminatòries prèvies i la final. La sorpresa va ser que el polonès establert a Catalunya Tadeusk Blazusiak, or al Brasil, ni tan sols va pujar al podi i es va haver de conformar amb el quart lloc. El català Dani Gibert es va classificar per a la final, en la qual va acabar dotzè.

Ahir també s'havia de disputar la final d'estil lliure, però finalment va ser substituïda per una exhibició de Moto X a causa de les fortes ratxes de vent que hi havia a l'Estadi Olímpic, que no feien segura la disputa de la prova.

En l'últim intent

En monopatí, Nyjah Huston va aconseguir el segon or consecutiu –tercer de la seva carrera– en la prova Street. El nord-americà va aconseguir la victòria en l'últim intent sobre la barana d'inspiració gaudiniana. El mexicà Paul Rodríguez va acabar segon i Manny Santiago, provinent de les sèries, va acabar tercer.

La nord-americana Lizzy Armanto es va endur la medalla d'or en el Park femení, disciplina que s'estrenava a Barcelona. La segona classificada, Alana Smith, es va convertir, amb 11 anys, en la medallista més jove de la història dels X Games. El bronze va ser per a Julz Lynn.

També en el Park, però en la modalitat de BMX, Gary Young va aconseguir el primer or de la seva carrera després d'11 anys perseguint-lo. El gran referent, Ryan Nyquist, es va haver de conformar amb el segon lloc, mentre que Scotty Cranmer va assegurar-se la medalla de bronze.

El torn de Nani Roma

Nani Roma debutarà en l'última jornada dels X Games de Barcelona. L'osonenc disputarà la prova de rallycross (16 h), en la qual tindrà com a rivals la llegenda Travis Pastrana (11 medalles d'or). També hi serà el madrileny Carlos Sainz. La jornada es completarà amb la final de BMX a l'Street (12 h), la final masculina de monopatí al Park (14 h), la final de Best Whip (19 h), la final de Step Up (19.15 h) i es clourà amb la final de BMX al Big Air (20 h).