Alejandro Valverde

Ciclista del Caisse d'Épargne

«La sanció és injusta»

Després de diversos dies esquivant com podia el tema dels dos anys de suspensió que li ha imposat el Comitè Olímpic Italià (CONI), Alejandro Valverde es va sentir, amb el triomf en la Volta ja al sarró, més valent per opinar obertament sobre la nova situació: «La sanció és injusta i tothom ho veu, no només els aficionats que cada dia m'han fet costat, sinó tots els ciclistes del pilot.» El murcià admet per primer cop que el seu calendari ja està sent modificat sobre la marxa per les notícies judicials que arriben des d'Itàlia. «Si no fem el Tour, farem la Vuelta i ja està», va afirmar, assegurant que almenys la victòria a la Volta li permetrà mantenir la motivació per entrenar-se i proposar-se objectius nous. «Mentalment això m'ajuda moltíssim; és fonamental estar motivat quan passes un moment difícil, sinó costa més tirar endavant», va explicar Valverde. La relacions públiques de l'equip, Pascale Schyns, va intentar seure al seu costat mentre feia la roda de premsa, per mirar de calmar un ciclista sotmès a una pressió enorme aquestes setmanes. «Aniré a França a la Dauphiné a guanyar i continuaré tota la planificació que teníem prevista pel Tour, en què l'objectiu també ha de ser lluitar per la victòria. Si després no hi puc anar, doncs em quedaré a casa», va manifestar el ciclista amb cara de circumstàncies.

Amb la victòria a Catalunya Valverde afegeix al seu extraordinari palmarès la seva segona gran volta per etapes després de la Dauphiné Libéré del 2008, prova que intentarà tornar a guanyar.

El Caisse d'Épargne ha presentat un recurs a la sanció del CONI i també portarà el cas al Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS) perquè aquest decideixi abans del Tour si la sanció a Valverde està justificada.

El CONI ha basat la suspensió de dos anys en el control de sang que li va fer en el Tour del 2008. La sang que li van extreure la van comparar amb una de les mostres confiscades durant l'operació Puerto i el seu ADN va coincidir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.