BÀSQUET / ACB

Pepu Hernández serà l'entrenador de la Penya fins al 2012

El tècnic campió del món el 2006 substituirà Sito Alonso al DKV Joventut

Debutarà dimarts en el partit decisiu de l'Eurocopa contra l'Alba

El seu objectiu immediat és tallar la caiguda lliure en la qual ha entrat l'equip

Pepu Hernández
ENTRENADOR DEL DKV JOVENTUT
«Tinc bones sensacions per poder tornar a l'ACB després d'un temps en què no he estat separat del bàsquet però sí de la lliga»
«Hi ha un veritable projecte de futur, com ha demostrat el Joventut en la seva història treballant amb una intensitat i vocació extraordinària amb els jugadors joves. L'únic que caldrà és intentar equilibrar les exigències de la competició amb el paper del jugador jove que, a més, sempre ha ajudat en la història de la Penya»
«Aquest és un club històric amb el qual crec que puc tenir moltes coincidències en la manera de pensar, en la filosofia i en l'estil. És un lloc extraordinari per continuar fent bàsquet i continuar aprenent de la seva història i col·laborant perquè aquesta història continuï sent llarga»
«He tingut molt de contacte amb l'afició i no m'atreviria a demanar-li mai res, però m'agradaria que continuessin entregats a l'equip, amb la il·lusió i el coneixement extraordinari que tenen del bàsquet. Que continuïn creient en el projecte de l'equip»
L'entrenador madrileny no dirigeix cap equip des que va ser destituït per la federació espanyola

Pepu Hernández firmarà contracte per dirigir la Penya fins al juny del 2012. El tècnic madrileny, campió del món (2006) i subcampió d'Europa (2007) tindrà una doble feina al DKV Joventut: d'una banda, redreçar una trajectòria que d'erràtica ha passat a preocupant –sis derrotes seguides en l'ACB i un partit a cara o creu en l'Eurocopa–; i de l'altra, fer compatible el model de la Penya, consistent a donar oportunitats als jugadors joves sorgits del planter, amb la recuperació per a la causa d'alguns jugadors amb rol de sènior que han perdut implicació en veure's relegats pels joves. Aquesta falta de compromís és una de les causes de la mala ratxa que ha acabat amb la marxa de Sito Alonso. Pepu Hernández és un tècnic de perfil més dialogant amb els jugadors que el seu predecessor. A això, s'hi ha d'afegir, com a argument per a la reacció, la sacsejada a curt termini que origina l'arribada de qualsevol tècnic nou.

L'entrenador madrileny, que acaba de fer 52 anys, va formar-se en els equips de base de l'Estudiantes i va dirigir el primer equip entre els anys 1994 i 2005 amb un petit parèntesi de mesos com a director esportiu. Va fitxar com a seleccionador estatal l'estiu del 2005 substituint Mario Pesquera i va ser destituït el juny del 2008 enmig d'una disputa amb el president de la federació José Luis Sáez que va ser més agra del que va transcendir. Des d'aquell dia, el tècnic –llicenciat en periodisme– no ha dirigit cap més equip.

Fins diumenge.

Pep Clarós i Carles Duran, els ajudants de Sito Alonso, dirigiran el partit de demà a Vitòria, que es presenta clarament de transició. El nou tècnic ni tan sols serà al Buesa Arena. Diumenge el presentaran, just després que hagi dirigit el seu primer entrenament, perquè dimarts hi ha partit a cara o creu contra l'Alba: o es guanya o un objectiu de la temporada s'haurà esfumat. Per poder ser a Badalona diumenge al matí, l'equip viatjarà al País Basc amb vol xàrter i tornarà a Catalunya després del partit. Pepu Hernández no tindrà com a ajudant el badaloní Rafa Vecina –que l'acompanyava amb la selecció estatal– i mantindrà Clarós i Duran.

El club continua pensant a fitxar un pivot

El relleu a la banqueta de la Penya no era el pla A del club, que s'havia plantejat fitxar un extracomunitari interior, donar de baixa Eyenga i, a més, prendre alguna mesura disciplinària amb Antonio Bueno o Hernández-Sonseca (en la foto). Finalment s'ha optat pel canvi d'entrenador, però aquesta decisió no ha de descartar-ne cap l'altra. El club continua pensant –i s'ha de donar per entès que Pepu Hernández hi està d'acord– que si el punt feble era el joc interior, el canvi d'entrenador no soluciona per si mateix aquesta mancança. Per tant, s'estudiarà la possibilitat de fer un fitxatge. L'arribada d'un extracomunitari interior implicaria que sobrés un pivot (amb Koffi, Sonseca, Bueno i Norel serien cinc) i, a més, un extracomunitari. En el cas del pivot, totes les mirades apunten a Bueno i Sonseca, perquè el club continua pensant que la seva actitud i la implicació de no han estat les adequades i no veu bé que no tinguin conseqüències. Però pel que fa als extracomunitaris, el sacrificat seria obligatòriament Christian Eyenga (l'altre és Tucker). Donant de baixa Eyenga i un dels pivots estatals tot quadra: plantilla amb onze fitxes, quatre seleccionables (amb l'opció d'una dotzena fitxa per a un altre jove) i quatre pivots.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.