Futbol català

Per emmarcar

El Girona afronta amb il·lusió i expectatives d'ascens la recta final d'una temporada irrepetible

El Punt Avui s'hi aboca amb un seguiment exhaustiu que tindrà logotip propi i un mínim de quatre planes

Pugi o no, l'equip ha ofert un paper brillant i està fent somiar l'afició

A quatre jornades del final de lliga, el Girona depèn d'ell mateix per pujar a primera divisió. Un escenari inimaginable a començament de curs, però que ha estat possible gràcies a la fantàstica temporada que està fent el conjunt de Rubi, que està a quatre victòries de l'èxtasi més absolut. Guanyant avui a Vila-real, la setmana vinent contra el Barça B, la següent a Almeria i l'últim partit contra el Real Madrid B, el curs vinent trepitjarà Montilivi la crême de la crême futbolística mundial, perquè l'equip de Rubi defensa el segon lloc, que dóna el premi directe. Un premi que pot arribar també per la via ràpida encara que no hi hagi un ple de victòries, o que té un altre camí, més llarg però tan o més intens i vibrant, a partir de les eliminatòries, amb quatre aspirants i una sola plaça.

Si es consuma aquest èxit sense precedents, el Barça no vindrà a l'estadi a fer un dels entrenaments itinerants, sinó que haurà de venir amb Messi, Xavi, Iniesta i companyia a lluitar pels tres punts. I després dels blaugrana, la resta de la comitiva, començant pel Real Madrid (amb Cristiano i sense Mourinho?), l'Atlético, el València, el Sevilla, l'Espanyol, l'Athletic i, així, fins a arribar als dinou equips.

Quatre planes diàries

L'edició de Comarques Gironines d'El Punt Avui vol fer costat al Girona en aquest viatge fins a l'elit, que només pot acabar de dues maneres: molt bé o millor. Es pugi o no a primera divisió, la competició que ha fet el conjunt de Rubi ha estat majúscula. La millor, de llarg i amb diferència, des que l'equip milita en la divisió de plata, on va arribar gràcies al gol d'un jugador que encara forma part de la plantilla: Migue.

A partir d'avui i fins que s'assoleixi l'objectiu o fins l'últim partit de la fase d'ascens, aquest diari farà una aposta molt ferma pel Girona FC. S'ha creat una secció especial, amb un logotip exclusiu ideat per l'equip de disseny amb el lema #un any de primera. En la secció, que tindrà un mínim de quatre planes cada dia, s'hi mantindrà la informació ja habitual del dia a dia, amb entrevistes, reportatges, anàlisis dels rivals, notícies, prèvies i cròniques dels partits. La secció també anirà incorporant entrevistes, articles i una sèrie de reportatges especials –d'àmbit social, econòmic i cultural– a través dels quals s'intentarà retratar el futur que espera a la ciutat i a la demarcació en el cas que el Girona assoleixi l'ascens a la màxima categoria. Un fet inèdit, ja que mai cap equip gironí ho ha aconseguit. Hi va estar molt a prop la UE Figueres, que en el curs 1991/92 va assolir el tercer lloc de segona A i va disputar una eliminatòria decisiva contra el Cadis, que va perdre (2-0 al Carranza i 1-1 a Vilatenim). La Unió va estar a les portes d'una glòria que també va acaronar en la temporada 1989/90 el Palamós en el seu debut a segona A, però els baixempordanesos van perdre la possibilitat de classificar-se per a la promoció d'ascens a primera en l'última jornada a Riazor contra el Deportivo, que va acabar disputant-la –i perdent-la– contra l'Espanyol.

El Girona viu un moment únic envoltat d'un ambient mai vist. Avui es bat el rècord d'aficionats a camp contrari, els plens a Montilivi comencen a ser habituals, i al carrer se'n parla cada vegada més. Raons de pes per apostar-hi i fer-ne un seguiment especial.

Per què?

“Us esperem a Vila-real” és el missatge que la plantilla del Girona va llançar ahir, abans de pujar a l'autocar, en la fotografia que il·lustra la portada de l'edició d'avui d'El Punt Avui-Comarques Gironines especialment feta per donar el tret de sortida a la secció especial #unanydeprimera. Els prop de 1.800 aficionats del Girona que a primera hora d'aquest matí surten de Montilivi per fer el mateix trajecte que va fer ahir l'expedició s'hauran trobat als 28 autocars exemplars del diari que enceta el seguiment especial. És el desplaçament d'aficionats del Girona més massiu per a un partit que pot marcar un punt d'inflexió en el camí cap al somni. Encara quedaran tres jornades, però un bon resultat faria tornar els aficionats encara amb molta més il·lusió.

4

Perquè amb un dels pressupostos més baixos, el conjunt de Rubi té a l'abast l'ascens a primera divisió

4

Perquè s'acabi com s'acabi, el Girona ha fet una temporada fantàstica, la millor dels cinc cursos a 2a A

4

Perquè volem veure el curs vinent a l'estadi el Barça, amb Messi, Xavi i Iniesta, el Real Madrid, l'Atlético...

4

Perquè mai un equip gironí ha assolit l'ascens a la màxima divisió. El Figueres 91/92 hi va estar a un pas

4

Perquè la ciutat també s'ha despertat, i l'afició s'ha involucrat en la causa i ha acabat omplint Montilivi

Una porra amb abonaments com a premi

Una de les iniciatives d'El Punt Avui relacionades amb la fase decisiva de la temporada del Girona és fer una porra. A partir de dimarts, els aficionats podran fer pronòstics sobre el resultat de cada partit del cap de setmana –començant per la visita del Barça B, el diumenge 26 a les 12 del migdia– a través del web del diari (www.elpuntavui.cat). El premi és llaminer, perquè El Punt Avui té previst repartir abonaments per veure tots els partits del Girona a l'estadi de Montilivi la temporada que ve. Un premi especialment atractiu si l'equip de Rubi l'acaba fent molt grossa i puja a primera divisió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.