Economia

L'Associació Cultural Islàmica de Constantí se suma a la consulta

Fred i mal temps marquen una jornada que es desenvolupa sense incidències

La pluja i el fred han arribat al Camp de Tarragona amb les consultes sobre la independència. Tanmateix, la ciutadania ha respost a la crida i s'ha acostat als col·legis electorals. Al municipi més gran dels que participen en la consulta, Constantí, a dos quarts de dues de la tarda havia votat el 13,3 per cent del cens (5.267 sobre una població total de 6.401), a les urnes situades al vestíbul de l'Ajuntament. El mal temps ha obligat a traslladar a espais tancats com el centre parroquial algunes activitats que s'havien de desenvolupar a l'aire lliure.

Els organitzadors han valorat la jornada. Un d'ells, Joan Reig, bateria de Els Pets i membre de Constantí Decideix, ha destacat la participació de l'Associació Cultural Islàmica i ha recordat que s'ha assolit un dels objectius, aixecar ponts de diàleg amb comunitats que no acostumen a participar en la vida social del poble. Els 20 vots que han arribat de l'Associació Cultural Islàmica n'és un exemple. A Constantí hi conviuen persones de 44 nacionalitats.

L'alcalde, Josep Maria Sabaté, d'ERC, ha remarcat que, malauradament, Constantí s'ha convertit en un referent del Camp de Tarragona i ha rebut les felicitacions d'altres municipis més grans i més petits que no han estat capaços de preparar les consultes. L'esperança que té és que s'afegeixen a les properes tongades de consultes.

A l'Arboç, a les dues de la tarda havia votat el 14,4 per cent del temps (630 sobre 4.374). Josep Holgado, de l'Arboç Decideix, ha explicat la presència d'una nombrosa comunitat magrebina i la previsible, a la tarda, de la romanesa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.