Economia

la vida social

La Vall de Bianya s'omple amb la Fira del Farro

El bon temps va portar més de sis mil visitants a la fira garrotxina dedicada a un plat característic i tradicional de la vida de pagès

El farro, un plat característic de muntanya que consisteix en farinetes de blat de moro o de mongetes i cansalada, és el motiu de la celebració per quart any consecutiu de la fira que es fa a la Vall de Bianya. El bon temps va fer acostar ahir al matí prop de sis mil persones a la població de la Garrotxa.

Les farinetes, però, només eren l'excusa. Al costat d'un enorme camp de conreu i al camí que du al mas Colomer hi havia parades de tots els productes gastronòmics propis de la zona: fesols, mel, formatges artesanals, embotits, llardons, artesania, etc.

El bon temps va fer que des de ben aviat la fira s'omplís de visitants de la mateixa comarca i de turistes de cap de setmana.

Aquesta quarta edició ja havia començat el dia abans, dissabte, amb la presentació de la fira, amb tastos i xerrades d'especialistes, com ara Matilde Eizaguirre, catedràtica de Producció Vegetal de la Universitat de Lleida, que va parlar sobre el blat de moro i els seus insectes, i xerrades de gastronomia, com ara la que va fer el cuiner Pep Nogué sobre el blat de moro i la cuina d'avantguarda. Durant el matí d'ahir, la fira va acollir altres activitats, per exemple, visites guiades al mas Colomer per veure el funcionament del molí, l'exposició d'animals i exhibicions de bicitrial i de tir amb arc. Dos grups d'animació van actuar al llarg del matí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.