Economia

Nissan Barcelona deixarà de treballar els dissabtes per la caiguda de les vendes

Economia

El comitè d'empresa de Nissan a Barcelona ha apuntat que la caiguda de la demanda del model X-83 (la furgoneta) obligarà la direcció a anul·lar els dissabtes laborables a partir de setembre, segons ha afirmat el portaveu de la secció sindical de CCOO a l'empresa, Javier Pacheco.

En declaracions, Pacheco ha assegurat que la caiguda de les vendes dels vehicles comercials en un 40% al juny a l'Estat "atrapa de ple" l'activitat de la multinacional japonesa a Catalunya, el vehicle més venut de la qual és la furgoneta que es comercialitza sota els models Primastar, Trafic i Vivaro.

A més a més, la direcció de Nissan ha confirmat que, finalment, la setmana d'agost que l'empresa va pactar amb els sindicats al febrer per treballar de manera voluntària per cobrir la demanda, no es treballarà.

Segons Pacheco, la caiguda de la demanda "no fa necessari que ningú treballi, perquè tenim una baixada important de feina" i ha afegit que les xifres en descens també s'observen en el segment dels totterreny que es fabriquen a la capital catalana (Pathfinder i Navara).

La planta de Nissan a la Zona Franca de Barcelona pararà la producció a partir de l'1 d'agost i durant tres setmanes. Les vacances de la plantilla serviran perquè els enginyers i el personal tècnic realitzin "algunes millores i adequacions" en les línies productives de la furgoneta i del totterreny, ha assenyalat un portaveu de la companyia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.