Economia

El govern espanyol adverteix que la crisi serà pitjor l'any que ve

"Les previsions moren el mateix dia que neixen". Així justifica el vicepresident econòmic espanyol, Pedro Solbes, l'errada en les previsions de creixement econòmic, revisades avui per segon cop en tres mesos. Segons el quadre macroeconòmic aprovat pel consell de ministres, el producte interior brut (PIB) del conjunt de l'Estat espanyol augmentarà només un 1,6% aquest any i només un 1% l'any que ve, una rebaixa substancial sobre les previsions de principi d'any, que anunciaven un creixement del 3,1% per a 2008 i per a 2009. A l'abril ja es va haver de retallar el percentatge fins al 2,3% i ara ha caigut 7 dècimes més pel que fa al 2008 i més d'un punt per al 2009.

Tot i advertir que la tendència és "pitjor i més difícil de preveure per al 2009", Solbes ha indicat que continuen esperant que la situació comenci a capgirar-se a partir del segon semestre de l'any que ve. La causa d'aquesta evolució s'ha de buscar, segons el ministre, en el context internacional, especialment per l'increment dels tipus d'interès europeus i per l'encariment del petroli. "Han fallat les previsions de tothom, incloses les d'Alemanya i les del PP", ha assenyalat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.