Economia

L’Estat no altera el calendari dels impostos

La situació d’excepció per la pandèmia del coronavirus no ha fet que el Ministeri d’Hisenda hagi decidit interrompre, ajornar o alterar els terminis per a la presentació de declaracions i autoliquidacions tributàries de la ciutadania, que inclouen l’anomenat impost de la renda o IRPF. Així es va poder comprovar ahir mateix quan al lloc web de l’Agència Tributària, que depèn del ministeri, una nota especificava clarament que “la suspensió dels termes i la interrupció dels terminis administratius que s’estableixen en el reial decret que declara l’estat d’alarma”, promulgat pel govern espanyol, “no s’aplicarà als terminis tributaris subjectes a normativa especial”, ni tampoc afectarà en particular els terminis per a la presentació de les esmentades declaracions i autoliquidacions”.

Així, tot i que, en virtut del decret anunciat abans-d’ahir pel president espanyol, Pedro Sánchez, en alguns casos, com per exemple en el de les pimes i els autònoms, es podran ajornar alguns deutes tributaris amb l’administració, com ara les retencions de l’IRPF o també les quotes repercutides de l’IVA, per valor de fins a 30.000 euros i un termini de sis mesos, i també que els autònoms més damnificats per la crisi quedaran exonerats d’abonar les quotes a la Seguretat Social, en principi, l’agenda de tributs habitual es mantindrà inflexible.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia