cultura

dibuix

Caricatures d'Andreu Dameson, a Olot

L'Arxiu Comarcal de la Garrotxa d'Olot ha inaugurat una exposició de caricatures d'Andreu Dameson (la Garriga 1897 - Buenos Aires 1968).

Dameson està considerat un dels millors caricaturistes catalans del segle XX. La d'Olot és la mateixa exposició de les vint-i-una obres que va mostrar a la galeria Syra de Barcelona l'any 1937, organitzada pel Comissariat de Propaganda de la Generalitat de Catalunya.

És una de les poques exposicions de les seves caricatures que s'han fet a Catalunya. És un creador poc conegut, que es va haver d'exiliar durant la Guerra Civil espanyola, i ara la Fundació Irla n'ha recuperat la memòria amb la presentació del llibre Andreu Dameson. Un geni de la caricatura, de Lluís Solà i Jaume Capdevila.

A l'exposició d'Olot, s'hi poden veure caricatures de Francesc Macià, Lluís Companys, Bernard Shaw, Negrín, La Pasionaria, Mussolini, Hitler, Juan Garcia Oliver, Mahatma Gandi i Pi i Sunyer, entre altres personatges de l'època. Aquesta exposició es pot veure fins al dia 31 de maig a la sala d'exposicions de l'arxiu comarcal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.