cultura

Mollerussa, proclamada Capital de la Sardana 2016

La ciutat es marca com a objectius impulsar i donar a conèixer la cobla i potenciar els joves músics de Lleida

Mollerussa ha estat proclamada aquest dissabte Capital de la Sardana 2016 i pren així el relleu a Calella. L'acte ha estat presidit pel conseller de Cultura, Santi Vila, que ha destacat que a la tradició sardanística li calen “noves accions i nous compromisos” com els que assumeix la capital del Pla d'Urgell. L'any 2017 la Capital de la Sardana serà Figueres.

A l'esdeveniment també hi ha assistit l'alcalde de la població, Marc Solsona, el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé; el coordinador de Capital de la Sardana, Víctor Sallés i el president de la Confederació Sardanista de Catalunya, Joaquim Rucabado, entre altres personalitats del món de la sardana i la dansa catalana.

La Capital de la Sardana té com a objectiu que una població catalana esdevingui, anualment punt de trobada, no només pel món de la sardana i la dansa catalana, sinó també per a la resta de la societat. La Capital de la Sardana vol oferir un esdeveniment nou, festiu i dinàmic vinculat a la sardana i vol ser una cita de referència obligada durant tot l'any.

L'acte d'aquest dissabte al Teatre l'Amistat ha comptat amb el traspàs de la bandera de la capitalitat i un pregó a càrrec de Jordi Agustí Piqué, monjo de l'Abadia de Montserrat, fundador de l'escola de música de Mollerussa, músic i compositor.

També s'ha estrenat la sardana ‘Mollerussa Capital de la Sardana 2016', del compositor Òscar Barqué. Així mateix, s'ha descobert una placa commemorativa de l'esdeveniment i s'ha fet una ballada de sardanes a la Plaça de l'Ajuntament de Mollerussa.

En l'acte també s'han donat a conèixer els Premis Capital de la Sardana 2016.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.