cultura

Literatura

Viatge al món perdut de la infància

Rafel Nadal lloa la capacitat evocadora i la qualitat literària del llibre amb què Antoni Pladevall va guanyar el Bertrana

El nou president, Joan Domènech, anuncia diversos actes per “fer present la fundació a la ciutat”

La presentació a la Casa de Cultura de Girona del llibre guanyador de l'últim premi Bertrana va ser, ahir al vespre, el primer acte públic de Joan Domènech com a president de la Fundació Prudenci Bertrana –amb el seu predecessor, Esteve Vilanova, entre el públic–, i el professor ho va aprofitar per llançar un missatge de dinamisme i anunciar diversos actes que, de manera esglaonada, han de servir “per mantenir el clima i fer present la fundació en el batec de la ciutat”, més enllà de la gala de lliurament dels premis. El 12 de febrer, Joaquim Nadal –“No és que hàgim agafat tots els germans Nadal com a presentadors”, va dir Domènech amb el seu bon humor habitual, al costat de Rafel Nadal– presentarà La Transició franquista, de Marta Rovira, el llibre guanyador del premi Carles Rahola, a la nova biblioteca que porta el seu nom. En les pròximes setmanes també es presentaran els llibres dels premis Miquel de Palol i Ramon Muntaner, dos autors que la fundació vol homenatjar en el 50è aniversari de la mort del primer i el 750è del naixement del segon. I Domènech també vol presentar a Girona En el feu de l'ermitatge, el poemari de Bauçà que va guanyar el Palol el 1993 i que s'acaba de publicar.

Després que l'editor Emili Rosales remarqués el “ple suport” del Grup 62 als premis gironins, Rafel Nadal va lloar sense preàmbuls (“Quan un llibre és bo no cal donar-hi voltes”) l'honestedat, la capacitat evocadora i la qualitat literària d'El dia que vaig fer vuit anys, la novel·la amb “un 99% de realitat” d'Antoni Pladevall, que va guanyar el Bertrana amb aquest viatge al món perdut de la seva infància, a la plana de Vic. “És un retrat molt a fons de la vida a pagès en els anys seixanta i setanta”, hi va afegir Nadal, que segons Pladevall el va estimular a escriure el llibre amb Quan érem feliços.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.