Llibres

infantil. i. juvenil

lluís llort

Seguint els passos marcats

El TDAH (trastorn per dèficit d'atenció amb hiperactivitat, o sense) no és un problema exclusiu dels nostres dies, però sí que ara suma un augment de diagnosis (de vegades potser massa fàcils) i el fet que els estímuls que rep un nen puguin arribar a ser excessius (televisió, videojocs, activitats extraescolars...). Per tot plegat són ben rebuts dos llibres senzills i breus que ens ofereixen els passos que cal seguir per aconseguir dues activitats altament enriquidores: relaxar-nos (Ioga per a petits exploradors) i llegir (Com es fa un llibre).

En el primer cas, Maria Anguita i Judith Ortega ens ofereixen un conte protagonitzat per un nen que va seguint les empremtes d'un animal misteriós i, preguntant per l'origen a altres animals, aprèn postures bàsiques de ioga, com ara el gos, el gat-vaca, el colom, el cranc, el lleó... Les il·lustracions d'Aina Bestard mostren de manera clara com fer cada postura (amb l'explicació pertinent de com es forma i quin és el seu benefici) i el recorregut del nen i els vuit amics animals. Cal agrair que les autores (que inclouen algunes activitats al final) encomanin les ganes de posar en pràctica els consells sense afegir-hi cap mena de filosofia o creença espiritual.

Un cop ben relaxats (els nens i els pares) ja podem llegir un conte, fins i tot el de com es fa un llibre que ens ofereixen Cristina Sans i Roser Calafell. En total són dotze passos simplificats que ens duen des de la idea de l'escriptor fins a la llibreria. Com tants productes, actes i professions que formen part de la nostra quotidianitat, els passos per editar un llibre ofereixen molts misteris a la canalla... i no només als més petits.

Escriure'l, presentar-lo a l'editorial, il·lustrar-lo, corregir-lo, dissenyar-lo, imprimir-lo, distribuir-lo... Els petits lectors coneixeran els passos bàsics per crear un llibre. Algun dia aprendran els detalls de cada etapa. Uns gairebé són intangibles, dins la mística de la creació artística; d'altres, tècnics (i avorrits), però igualment indispensables.

ioga per a petits exploradors
Text: Maria Anguita i Judith Ortega Il·lustració: Aina Bestard Editorial: Estrella Polar Pàgines:40 Preu: 12,95 euros A partir: 5 anys
com es fa un llibre
Text: Cristina Sans Il·lustració: Roser Calafell Editorial: La Galera Pàgines:24 Preu: 5,95 euros A partir: 4 anys


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia