Música

MÚSICA

XAVIER CASTILLÓN

El musical en clau catalana

La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya presenta avui i demà a l'Auditori de Girona el seu cinquè disc, ‘Llegendes del musical', amb Beth i Cris Juanico com a solistes d'aquest projecte pedagògic i solidari

La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya (SCCC), una formació única al món amb 70 músics procedents de la cobla La Principal de la Bisbal i la Jove Orquestra de les Comarques Gironines, presentarà avui i demà a la sala Montsalvatge de l'Auditori de Girona (21 h) el seu cinquè disc, Llegendes del musical (Tritó), en què l'orquestra dirigida per Francesc Cassú interpreta amb arranjaments inèdits temes molt coneguts de Cabaret, Evita, Grease, Jesus Christ Superstar, The phantom of the opera, My fair lady o Les Misérables, amb les veus solistes de Beth i Cris Juanico. Ja no queden entrades per al concert de divendres i la previsió és que el de dissabte també acabi amb un ple.

Com va remarcar ahir Josep Lagares, director general de Metalquímia –l'empresa que va impulsar i patrocina la SCCC des de la seva creació, el 2007–, aquesta orquestra “aspira a donar conèixer al món els sons de la catalanitat, perquè siguin patrimoni de la humanitat”, però després de tres discos centrats en la música catalana, el 2012 va obrir una nova etapa amb Llegendes del cinema –Nina, Cris Juanico i Pep Poblet van ser llavors els convidats– que ara continua amb el doble CD Llegendes del musical: 12 temes, amb arranjaments de Cassú i Adrià Barbosa –l'única excepció és Flor de nit, arranjada pel seu autor, Albert Guinovart–, entre els quals hi ha també un medley del gran Cole Porter.

La SCCC té una important dimensió pedagògica i també solidària. D'una banda, hi coincideixen “els talents sènior i júnior” de La Principal de la Bisbal i la Jove Orquestra de les Comarques Gironines, autèntic planter de l'Orquestra de Cadaqués, formada per 60 nois i noies de 16 a 20 anys, que van viure molt intensament la gravació del disc, el juliol passat a l'Auditori de Girona, i ara tornen al mateix escenari per presentar el resultat final, després de dos dies d'assajos. El director artístic de la Jove Orquestra, Jaume Lleixà, va destacar “la disciplina, l'esforç i el treball en equip” dels seus integrants. La SCCC, que té el suport de la Fundació Príncep de Girona, reinverteix en l'orquestra els possibles guanys dels concerts i de la venda de discos, i també ofereix beques als seus joves integrants amb dificultats econòmiques per seguir els estudis de música. A més, part dels beneficis dels concerts d'aquest cap de setmana es destinaran a la Fundació Síndrome de Down de Girona i Comarques Astrid-21.

Beth i Cris Juanico van manifestar ahir la seva emoció per participar en un projecte com aquest, que els ha permès debutar en el gènere del musical i “descobrir un nou repertori”, segons Juanico. “Des que vaig començar a cantar amb orquestres de ball, sempre m'ha agradat jugar a ser molts intèrprets diferents, a través de la veu, i evidentment m'encantaria protagonitzar un musical com ara Evita o Les Misérables”, va dir Beth. “Crec que la veu d'en Cris i la meva encaixen molt bé”, va afegir la cantant –que ha estrenat recentment un nou disc, Família– i l'al·ludit també hi va estar d'acord. D'altra banda, la Simfònica de Cobla i Corda oferirà un concert de Nadal, sense veus convidades, el 29 de desembre a l'Atrium de Viladecans, i ja té previstos altres concerts per a l'any vinent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.