cultura

arts escèniques

Love of Lesbian, La iaia, Gossos i Cris Juanico, a la tardor cultural d'Olot

Inclou també les commemoracions del 115 anys de la Principal d'Olot i els 30 de Flor de Fajol

A més, oferta tres obres teatrals de gran format i el LAP

La música és la principal protagonista de la programació cultural de la tardor a Olot, que ha preparat l'Institut de Cultura de la Ciutat. El Teatre Principal i la sala El Torín acolliran concerts de Love of Lesbian, La iaia, El petit de cal Eril, Gossos, Acousters i Cris Juanico, que oferirà un concert de nadales familiar. A totes aquestes propostes, cal afegir-hi el concert de Denis Zhadanov, considerat un dels millors pianistes del món i guanyador entre d'altres del concurs Maria Canals. La Principal d'Olot oferirà també un concert amb motiu de la commemoració del 115 aniversari de la formació. L'associació cultural i sardanista Flor de Fajol també està de celebració. En concret, dels seus 30 anys d'existència. Ho celebrarà amb un concert de l'Orfeó Català.

El concert de Nadal a Sant Esteve serà un altre dels plats forts, amb l'actuació de l'Orquestra de Cambra Amics de la Unesco i la Coral Polifònica de Puig-reig, dirigides per Gonçal Comellas. Oferiran El Messies de Händel i versions de nadales catalanes. L'oferta musical es completa amb les versions del Beatles dels Abbey Road, l'espectacle Quasevol nit pot sortir el sol de Jaume Sisa i l'espectacular proposta de dansa i percussió de la Camut Band per Sant Lluc.

Quant a les arts escèniques, es podran veure les obres de gran format La pell eixorca, amb Txe Arana, a partir de textos de Salvador Espriu i T.S. Eliot, Bona gent, amb Àlex Casanovas i Mercè Arànega, i Adreça desconeguda, amb Lluís Homar i Eduard Fernández. Hi haurà les propostes no convencionals dels dijous, el LAP (L'Altra Programació): Pendent de votació, de Roger Bernat, Una hora amb Hausson i Areia, de Circolando, i Con todos mis respetos, de Reugenio, l'espectacle del fill del popular humorista Eugenio. Hi haurà també el festival de cinema d'animació per a petits i el festival El més petit de tots per a públic de fins a 5 anys.

L'art de principi del segle passat, a la Sala Oberta

Una mostra dedicada a Francesc Vayreda, el fill del pintor Joaquim Vayreda –un dels referents del paisatgisme català–, és l'exposició de producció pròpia que es podrà veure aquesta tardor a la Sala Oberta del Museu de la Garrotxa. La mostra servirà per fer un repàs de l'art de principi del segle XX. A més, la sala 15 del mateix museu acollirà una mostra de fotografies que documenten el trasllat de peces dels museus de Barcelona a Olot a l'inici de la Guerra Civil espanyola. El Museu dels Volcans, amb la seu a la torre Castanyer del parc Nou, presenta una mostra sobre el clima i el paisatge de la Garrotxa i el Museu dels Sants, una de vitralls de Domènec Fita. El Col·lectiu de Cinema Independent presentarà un documental sobre el fotògraf olotí Pep Callís.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.