cultura

la GALERIA

DE badalona

El Full

Aquesta és una llibreria per acompanyar qualsevol passeig que prenc al voltant del temps i la Vil·la. Ubicada al carrer dels Arbres, a prop de casa del meu oncle, qui morí mirant al cel i gargallejant contra el feixisme, és una de les millors llibreries que conec. Ara s'enfronta, amb el temor i l'optimisme de l'Isidre, a una travessa desconeguda, vers la foscor i el desnonament d'aquells valors que em feien entrar a mirar què compraria pel plaer de llegir. També hi he anat com a autor, menys, però. Hi vaig conèixer Joan Blanch i vam parlar de Verdaguer, per sempre. L'Isidre i la Montserrat van obrir
El Full un dia de Sant Jordi, fa trenta-dos anys. Vaig tenir el goig de veure com la Montserrat s'estimava el seu home i ell mantenia la il·lusió que aquelles parets farcides de llibres eren la seva natural defensa contra la malícia i, així, va esdevenir una realitat diària fins que, un dia de maig, ara fa nou anys, ella morí i va deixar una buidor que, amb prou feines, la memòria recorda la bondat intrínseca que agombolava aquella dona. L'Isidre ha lluitat i ha estat pendent de tot, però no ha pogut reparar el buit i ja està bé que, aquells que el respectem, quedem assabentats dels dolors i les absències, que ni a perpetuïtat t'abandonen. Val saber-ho. Aquests dies, l'Isidre esmenta que la funció del llibreter es transforma i prega perquè un altre batlle parli de Verdaguer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.