Cultura

El Senglar Rock arrenca amb bon ritme

Obrint Pas i Antonio Orozco, actuacions destacades de la primera jornada

El Senglar Rock 2007 ja ha obert portes a Lleida en una edició que vol ser la que presenta el millor cartell i aprofitar-ho per celebrar els seus primers 10 anys d’existència. Després de Prades i Montbanc, aquest serà el tercer any al parc de les Basses de Lleida. La intenció és presentar grups internacionals reconeguts i molt rockers però sense perdre mai de vista els grups consolidats, amb trempera per al jovent i els emergents dels Països Catalans.

Obrint Pas, el grup més internacional d’aquest territori, i Antonio Orozco, van ser les estrelles de la primera jornada, en la qual tots dos van presentar els seus darrers treballs: Benvingut al Paradís i Cadizfornia, respectivament. El concert inaugural, però, va anar a càrrec dels alumnes del Campus Rock, que també cada any aprenen molt dels secrets de la composició i interpretació de la mà dels músics de Lax’n’Busto, Gossos o Marc Parrot. També van actuar Sanpedro, amb nou treball després d’un temps de silenci, Rauxa i, per acabar, la festa Chocadelia Internacional, la filial de la Fundación Tony Manero.

L’arribada dels senglaristes, sota una forta calor, va ser tranquil·la i esglaonada durant la tarda. Joves, alguns amb la nota de selectivitat cremant a les mans, descarregaven tendes i motxilles en una gran esplanada del que havia estat un càmping fa una dècada. Una de les principals novetats d’enguany és la separació del recinte musical del d’acampada: això facilita l’accés, evita embussos a l’arribada, com passava en anteriors edicions, i permet entrar menjar i begudes sense control. Potser per això, feia la sensació que potser hi havia menys gent que l’any passat. No obstant, des de l’organització, que espera per avui la gran arribada de visitants, estan satisfets perquè s’han venut 6.000 entrades anticipades, el que suposa un 18% més que el 2006 en el primer dia. L’objectiu és arribar a unes 25.000 persones en tres dies, això voldria dir unes 4.000 més que l’any passat.

Provenen d’arreu de Catalunya i també de la Franja de Ponent, alguns proveïts d’estelades i d’altres amb neveres portàtils. Desenes de tendes s’aixecaven al camp de les Basses en poca estona, mentre als escenaris ja sonaven els assajos dels primers grups que més tard van estrenar el festival.

Una altra novetat és la piscina del recinte que, a causa del seu mal estat, per vandalisme i la caiguda d’un arbre, ha quedat inservible, de manera que l’Ajuntament ha previst que cada hora un autobús transporti gratuïtament els senglaristes fins a una de les piscines municipals. Finalment, altres innovacions són la visita de programadors, tècnics municipals i mànagers, i una trobada d’aquests per debatre sobre la situació del mercat musical, així com un espai amb ordinadors i accés gratuït a Internet.

Prop d’una setantena de grups desfilaran pel Senglar Rock 2007 en tres dies. Hi haurà els internacionals Sepultura, Paradise Lost, The Toasters i Fermín Muguruza, així com Sal y Mileto, el principal grup de rock de l’Equador. Lògicament, també s’hi sumen els catalans Els Pets, Sidonie, Lax’n’Busto, Elèctrica Dharma, Gertrudis, Aramateix, Dept i els esmentats Obrint Pas, que garanteixen l’èxit del festival. En total, 31 artistes presentaran primícies al Senglar, i vuit més faran un avançament dels propers treballs.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.