Cultura

Manel, Billie the Vision & the Dancers i The Hives revelen davant 10.000 persones els secrets dels seus èxits

L’antiga fàbrica Damm acull el directe del grup que s’ha fet famós gràcies a l’anunci de Formentera

La il·luminada estrella daurada que corona la torre de l’antiga fabrica Damm va servir d’indicador, tal com si es tractés dels Reis d’Orient, perquè prop de 10.000 persones atapeïssin la cruïlla dels carrers Cartagena i Rosselló per assistir a un dels cartells més eclèctics de les festes de la Mercè d’aquest any. Sobre l’escenari, i per ordre d’aparició, els catalans Manel, grup revelació de la temporada, i dues bandes sueques: els Billie the Vision & the Dancers, els autors de l’encomanadissa cançó cèlebre per a l’anunci de cervesa; i els seus compatriotes The Hives, que acaben de sortir d’un garatge de la localitat de Fagersta.

Què tenen en comú les tres bandes? Resposta: No res. Tampoc es tracta d’agermanar estils, que per això ja hi ha les radiofórmules. Es tractava de reunir tres formacions que en el darrer any han fet un salt mortal cap a la popularitat nostrada. Els Manel, que encara somriuen pel premi Puig-Porret que han rebut fa poc de la Crítica Musical Catalana (el premi més ben dotat del país amb 10.000 euros trinco-trinco), encara no es creuen els que ha passat des que van editar el seu primer disc titulat Els millors professors europeus. El quartet va oferir una dotzena de cançons, demostrant que saben defensar sobre l’escenari la música enregistrada, cosa que no tots els grups novells són capaços de fer. Amb peces com Ai, Dolors, els nois se’n surten i capten nous seguidors fins i tot entre la gent d’orelles nècies. Com a notícia, dir que els Manel actuaran a finals d’octubre a la sala Nasti de Madrid.

Els que tampoc no s’ho creuen encara són els Billie the Vision & the Dancers. Han enregistrat quatre discos, però cap a l’Estat espanyol. El seu èxit rotund, amb el qual han fet un bingo milionari, és l’anunci de cerveses. No s’ho esperaven ni en broma, i això que el cantant, en Lars Lindquist, és un fan del Barça i de l’Ibrahimovic, per coses del paisanatge. Abans de sortir a l’escenari, preguntava vestit amb una samarreta del club blaugrana com anava el partit contra el Màlaga. I sabent que guanyaven els de Guardiola, aquest nano, a qui sempre li agrada actuar amb faldilles, iniciava el xou amb una altra alegria. I el final de festa, va anar a càrrec d'uns tercers incrèduls per sortir, els també suecs The Hives.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.