Arenys de mar

Energia compartida entre el Museu Mollfulleda i el de Cercs

El Museu Mollfulleda de Mineralogia ofereix una coincidència insòlita entre una uraninita de la col·lecció Mollfulleda i carbó de les mines de Cercs. Dins del projecte Coincidències insòlites s'ha creat l'exposició Carbó i urani, energia. Amb la participació del Museu de les Mines de Cercs, la proposta posa de manifest que bona part de l'energia que consumim encara prové de minerals com l'uraninita o el carbó, recursos d'alta toxicitat i no renovables.

El Museu Mollfulleda de Mineralogia aporta a aquesta coincidència insòlita un exemplar d'uraninita, una de les peces més antigues del seu fons. Per la seva banda, el Museu de les Mines de Cercs, dedicat monogràficament al carbó, dóna a conèixer les estretes relacions entre aquest combustible i l'entorn geològic, paisatgístic, econòmic i humà de l'Alt Berguedà. Carbó i urani, energia es pot visitar fins al 13 de juny. Posteriorment, l'exposició es traslladarà al Museu de les Mines de Cercs, on es podrà veure de l'1 de juliol al 15 de setembre. El Museu Mollfulleda exposa gairebé la totalitat de la mineralogia catalana, des dels jaciments més antics fins als trobats recentment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.