Arts escèniques

Mor Salvador Távora, ànima de La Cuadra de Sevilla

Ahir va morir Salvador Távora a l’edat de 88 anys. L’artista, soldador en la joventut i fill de cigarretera i dramaturg per vocació es considerava un personatge polític compromès amb l’esquerra. Es va enfrontar a la dictadura franquista i als discursos políticament correctes, sovint pujant a escena cavalls i toros, tot i les denúncies dels animalistes. Era un dramaturg que reelaborava els mites a partir de la cultura popular andalusa.

Fundador i ànima de La Cuadra de Sevilla, estava molt agraït per la consolidació que li van proporcionar les seves temporades a Barcelona. Al 2011, en la presentació de Carmen, deia convençut que sense el suport de Catalunya La Cuadra no hauria arribat a les quatre dècades d’història. La seva relació es remuntava a la primera temporada el 1972 a Barcelona, amb Carmen, que mai va deixar de representar. En la darrera dècada, continuava actuant puntualment en el Festival de Peralada i en temporades al Teatre Victòria i al Poliorama, sempre amb el suport de la productora Anexa.

Distingit amb la aedalla d’Andalusia i amb la medalla d’or de les Belles Arts, era fill predilecte de la ciutat de Sevilla i va rebre molts guardons, com ara el Max d’Honor el 2017 per la seva dilatada i coherent trajectòria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.