Arts escèniques

Laika, la primera gossa astronauta

“Era russa i es deia Laika.” Així comença la sinopsi de Laika, el multipremiat espectacle familiar de la companyia Xirriquiteula Teatre , basat en la història de la primera gossa astronauta, la cèlebre Laika (1954-1957), que el diumenge 3 de novembre es podrà veure al Teatre Municipal de Girona dins del festival Temporada Alta (18 h, 12, 10 i 4 euros). Ja queden poques entrades a la venda. Curiosament, Laika va ser enviada a l’espai, a bord de l’Spútnik 2, també un 3 de novembre, però del 1957.

Aquest espectacle amb “retroprojeccions, titelles, autòmats i gestos” va guanyar el Premi de la Crítica 2018, els premis Drac d’Or a la millor escenografia i al millor espectacle segons el jurat infantil de la Fira de Teatre de Titelles de Lleida 2018 i també el Premi BBVA de Teatre 2019. De fet, Laika començarà diumenge a Girona la gira com a obra guardonada d’aquest premi, lliurat el 13 de maig passat a L’Atlàntida de Vic. Enric Ases, Marc Costa, Christian Olivé, Daniel Carreras i Iolanda Llansó han compartit la creació i la dramatúrgia de Laika.

Laika és un espectacle per a tots els públics, recomanada per a nens i nenes a partir de 5 anys, que dura poc més d’una hora. Després de la representació, hi ha la possibilitat de trobar-se amb la companyia per parlar sobre l’obra i descobrir “l’univers de Laika” (19 h), en una sessió postfunció gratuïta per a la qual es recomana inscripció prèvia en el web de Temporada Alta .

Xirriquiteula va néixer a Badalona el 1985. La companyia dirigida per Daniel Carreras i Iolanda Llansó ha creat una vintena d’espectacles, tant de carrer com d’escenari, que han voltat per 18 països de quatre continents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.