Patrimoni

El govern d’Aragó es retira de la causa contra Vila i Puig

El govern d’Aragó es va retirar al juliol de la causa penal contra els exconsellers de Cultura Santi Vila i Lluís Puig, acusats de desobediència, i en el cas de Vila també de prevaricació, per no haver lliurat les 44 peces originàries del monestir de Sixena del Museu de Lleida.

Segons va donar a conèixer aquest dilluns el grup del PP a les Corts d’Aragó, un mes després de comparèixer en la demanda promoguda per l’Ajuntament de Vilanova de Sixena contra Vila i Puig, l’executiu aragonès va decidir fer-se enrere i retirar-se de la querella. Vila ja va declarar el 25 d’abril als jutjats d’Osca, on va defensar que l’ordre judicial es va complir “parcialment” després que es traslladessin a Sixena les obres d’art que eren al MNAC. També havia de declarar el successor de Vila al capdavant de la conselleria de Cultura, que no va assistir a la citació judicial perquè és exiliat a Brussel·les.

L’Ajuntament de Vilanova de Sixena s’ha mostrat desconcertat per la decisió del govern d’Aragó. L’alcalde, Ildefonso Salillas, espera que expliqui els motius de la seva retirada i també vol que el tribunal digui si aquesta és correcta o no. En qualsevol cas, ha qualificat l’actuació de l’executiu “d’estranya’’.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia