Comunicació

Vint anys a ‘La Missa'

Mossèn Valls fa vint anys al capdavant del programa més antic de la televisió en català i que a l'octubre farà trenta anys a La 2

Avui s'emet una celebració especial presidida pel cardenal Martínez Sistach

“Quan vaig començar a fer aquest servei televisiu per encàrrec dels bisbes, no m'hauria imaginat mai que continuaria vint anys després”, assegura mossèn Manuel Valls, rector de la parròquia de Sant Vicenç de Sarrià des del 8 de novembre del 1997. Mossèn Manuel Valls fa avui vint anys com a director i celebrant habitual de La Missa de La 2. Per commemorar l'efemèride, l'arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach presidirà aquest matí, coincidint amb el primer diumenge de quaresma, a partir de les 10.30h, la missa. Va ser precisament el primer diumenge de quaresma del 1992 quan mossèn Valls, que ha estat director del setmanari Catalunya cristiana, va començar aquest recorregut després que els bisbes de les diòcesis amb seu a Catalunya el nomenessin per substituir l'iniciador de l'espai, mossèn Joaquim Martínez Roura.

Mossèn Valls destaca, de les nombroses sensacions d'aquests vint anys oficiant la missa, que “el tracte amb la gent sempre és molt enriquidor”. El mossèn reconeix, d'altra banda, que al principi se li feia “grossa” la presència setmanal a la televisió, tot i que assegura que després ha vist aquesta feina més assequible. Sobre la tasca de mossèn Valls, el director de Catalunya Cristiana i Ràdio Estel, Jaume Aymar, va incidir en la seva professionalitat: “Ha esdevingut un dels sacerdots més populars de Catalunya, però ell no busca la popularitat, sinó el servei”. En aquest sentit, Aymar va afegir-hi: “La missa a la televisió, com també a la ràdio, és un servei públic, arriba a moltes persones ancianes, malaltes o impedides.”

Amb més audiència

La Missa de La 2, en català, que es va començar a emetre regularment el 10 d'octubre del 1982, és fruit d'un acord dels bisbes de Catalunya amb l'ens públic per oferir aquest servei religiós en desconnexió. La seva presència a la petita pantalla s'emmarca en els espais cedits per la cadena a les confessions religioses, i especialment a l'Església catòlica com a majoritària. És un dels programes en català més vistos de La 2, amb una xifra que oscil·la entre els 50.000 i els 80.000 espectadors. Des del 1982, la retransmissió de la missa ha tingut diverses etapes. Durant el primer any i mig es transmetia des dels estudis de TVE a Miramar. Després va passar a l'actual centre de producció de l'ens públic a Sant Cugat del Vallès. Així, es va condicionar el plató amb decorats apropiats per a la celebració. Des del juny del 2008, la missa s'emet des d'una capella del monestir de Sant Domènec, situat a prop del centre de Sant Cugat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.