Urbanisme

El polèmic projecte de la zona industrial de Pont de Molins es tira endavant

L'edicte d'aprovació definitiva del pla parcial que ho fa possible es va publicar ahir al BOP

L'alcalde diu que amb aquest pas ja es pot començar el projecte

Amb la publicació ahir al BOP (Butlletí Oficial de la Província de Girona), de l'edicte d'aprovació definitiva del pla parcial urbanístic Via Augusta, de Pont de Molins, el polèmic projecte d'una nova zona industrial en aquest municipi ha fet un pas decisiu per concretar-se. Així ho valora l'alcalde, Josep Fuentes, que fa vuit anys que defensa i impulsa la tramitació d'aquest projecte. “Ara podrem iniciar realment el projecte; l'Ajuntament ha fet la seva feina i a partir d'aquesta publicació es podrà constituir la junta de compensació i iniciar les reparcel·lacions que facin falta”, diu l'alcalde.

Tot i que al llarg d'aquests vuit anys de tramitació l'Ajuntament s'ha enfrontat amb propietaris afectats i ecologistes, Fuentes continua defensant que la nova zona industrial és necessària per a Pont de Molins i que es justifica per la demanda d'empreses que ja estan instal·lades en aquest sector i volen ampliar-se o de noves empreses que volen instal·lar-s'hi.

La futura zona industrial afecta un àmbit de 50 hectàrees que es destinaran a activitat econòmica en uns terrenys entre l'antiga N-II i l'AP-7.

Des de l'inici d'aquesta tramitació, però, s'hi han oposat una part dels pagesos afectats, amb el suport del sindicat agrari Unió de Pagesos i l'oposició municipal (ERC). Cada fase de la tramitació ha estat motiu de plens tensos als quals assistien els opositors. Els opositors sempre han qualificat d'injustificada i innecessària la construcció d'un polígon industrial logístic d'aquestes dimensions a Pont de Molins, i qüestionaven que en el projecte no estaven previstes ni valorades les indemnitzacions pels terrenys afectats. A les crítiques d'una part dels afectats s'hi va sumar la Iaeden-Salvem l'Empordà, que l'estiu passat va barrar simbòlicament l'entrada de l'Ajuntament amb maons per manifestar la seva oposició al projecte. En aquell moment l'entitat va qualificar el projecte de “totalment desproporcionat” ja que, segons els ecologistes, el sòl urbà consolidat de Pont de Molins és de tan sols 20 hectàrees i, per tant, la creació d'aquesta zona industrial faria que el poble “pràcticament desaparegués”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia