Sant Vicenç deixarà fer un centre comercial a tocar de l'N-II si el promotor construeix també una zona esportiva

L'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt ha projectat la construcció d'un espai comercial de 1.650 m² a la zona de Can Boada, al barri marítim del municipi, a tocar de l'N-II. El projecte només tiraria endavant si l'operador que guanyés el concurs també es fes càrrec de la construcció i gestió d'un aparcament subterrani i un equipament esportiu amb piscina coberta, gimnàs i solàrium. El centre comercial i la zona esportiva, que també tindria sales polivalents per a entitats locals, es farien a una parcel·la que ara està buida i que és situada entre els carrers Pica d'Estats, Montnegre, Montseny i Turó de l'Home.

Per al consistori municipal, la façana marítima de Sant Vicenç precisa d'un impuls important, tant pel que fa a la reforma com a la millora urbana i a la necessitat de crear nous equipaments. A més, recorda que els veïns d'aquesta zona del poble fa anys que reclamen una solució per als dèficits que tenen quant a serveis i que va estudiar la viabilitat d'atendre les demandes pel que fa a la construcció d'una piscina i d'un centre obert per a les entitats. Un projecte que, segons l'Ajuntament, és impossible d'assumir ja que el cost d'execució, que puja a més de tres milions d'euros, i el manteniment és massa alt.

Davant d'aquesta perspectiva, l'Ajuntament està estudiant una fórmula que possibilitaria que una empresa externa assumeixi les obres i la gestió de tots els equipaments a través de la constitució d'un dret de superfície sobre la parcel·la. Amb aquest objectiu, l'Ajuntament ha encarregat un projecte bàsic que ho reculli i un plec de clàusules per a la concessió administrativa. «Amb aquesta solució responem a diversos temes: cobrim dèficits d'espais detectats en els àmbits esportius i socials, creem llocs de treball i dotem d'equipaments nous espais urbans», apunten des del consistori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.