Una llarga tramitació

La publicació, aquest estiu, de l'informe ambiental preliminar que haurà d'acompanyar el Pla Director Urbanístic (PDU) d'infraestructures viàries, ferroviàries i logístiques al Penedès, no és més que un dels primers passos d'una llarga tramitació en què, de moment, el Departament de Medi Ambient encara no s'ha manifestat. Actualment, un cop rebut l'estudi encarregat per l'empresa pública impulsora del Logis, el departament té en marxa un període de consultes que està previst que es tanqui el proper 30 de setembre. Un cop finalitzat aquest termini, i abans de final d'octubre, el Departament de Medi Ambient haurà d'emetre un altre document amb l'avaluació ambiental del futur pla i els objectius i criteris ambientals que haurà de seguir.

A partir d'aquesta declaració de la Generalitat, s'elaborarà l'informe ambiental definitiu que haurà de constar dins del PDU un cop s'aprovi inicialment. Després de complir-se aquest tràmit, l'informe ambiental passarà un procés d'informació pública i, finalment, Medi Ambient haurà de resoldre sobre la conformitat a la memòria ambiental del pla.

De moment, la majoria d'ajuntaments del Baix Penedès s'han manifestat en contra del projecte del Logis i n'han demanat la retirada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.