El nou planejament de Vall-llobrega legalitza sis negocis històrics

Preveu un creixement urbà compacte entre el nucli i una urbanització per permetre arribar als 1.500 habitants en vint anys

Joaquim Esteva, que fins ara era l'alcalde i responsable de l'àrea d'Urbanisme, va explicar que l'ordenament de l'empresa Farreras Nadal, que és al costat del vial que va a la platja de Castell, comportarà per part d'aquesta empresa la cessió d'una finca d'equipaments i una zona verda. I respecte a l'ordenament del sector de negocis que hi ha al costat de la carretera C-31, es crearà una gran zona de verd privat a tocar de l'autovia i es crearà una gran zona de pàrquing.

Fa uns anys l'Ajuntament ja va legalitzar les naus industrials que hi havia a tocar de la carretera. I, ara, a més, es projecta fer una zona comercial al camp del costat de la farmàcia per a un sol ús, com podria ser un supermercat.

Respecte al creixement urbà, es concentra a l'entorn del nucli antic, per les característiques orogràfiques: les Gavarres a l'oest, la carretera C-31 a l'est i rieres al nord i sud. «El creixement no es veu, és un 30% o 35% de l'urbà consolidat», va recordar Esteva. Així, es preveu un cert creixement a l'entrada del poble i també a la sortida, fins a connectar amb la urbanització Mas Falquet. I es preveu, a part del vial que actualment travessa el poble, fer-ne dos més, que passarien per ambdues bandes. Tot en cases aïllades o edificis de planta baixa més dos pisos, però no pas edificis de pisos. I es preveu a la banda nord del poble una gran zona d'aparcament per a uns 350 cotxes, a part d'urbanitzar el nucli històric del veïnat d'en Rubau. El creixement comportaria passar dels 850 habitants actuals a 1.500 en uns vint anys.

Esteva va recordar que l'avanç del planejament s'exposarà fins a l'octubre. Els veïns podran fer suggeriments directament o per internet. I la idea és poder-lo aprovar inicialment abans d'acabar l'any.

El cementiri deixarà la urbanització

Un dels grans canvis urbanístics tindrà lloc a la urbanització Mas Falquet. D'entrada, ja s'està projectant que l'Ajuntament en faci recepció i es converteixi en sòl urbà. Però, a més, segons el planejament, s'integrarà físicament al nucli històric del Raval de Baix i es traurà el cementiri, que anirà als afores del nucli, prop del límit amb Palamós. El cementiri fins ara ocupava un lloc intermedi entre els dos nuclis històrics del municipi, el Raval de Baix, on hi ha l'església i l'ajuntament, i el Raval de Dalt. Ambdós nuclis tenen edificacions dels segles XVII i XVIII. Però durant els anys seixanta, amb les urbanitzacions, la del Mas Falquet va envoltar-lo d'edificacions. També hi ha les urbanitzacions Vall-llobrega i Els Vilars, a punt de ser objecte de recepció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.