Urbanisme

URBANISME

Desencallat l'accés principal per la C-31 al nucli de Regencós

L'Ajuntament dóna per acabades les obres pendents i obre el vial al trànsit

Estava urbanitzat des del 2008

L'accés principal a Regencós des de la rotonda que regula la intersecció entre la C-31 i la carretera de Begur és una realitat sis anys després que el vial quedés aparentment enllestit, però sense que l'Ajuntament n'acordés la recepció per la manca d'algunes feines. Els problemes econòmics de la promotora encarregada d'urbanitzar l'avinguda, que des del 2009 ja estava previst denominar de la Font, han eternitzat l'obertura al trànsit de poc menys d'un centenar de metres que faciliten l'entrada al nucli antic del poble als residents.

L'alcalde, Josep Fontanillas, admet que el procés ha estat llarg i complicat, però s'ha resolt després que Endesa i l'empresa encarregada de l'enllumenat públic hagin acabat de posar en servei el tram de línia elèctrica subterrània que substituirà els cables aeris. Ara només resta acabar d'arranjar la connexió amb el transformador i la retirada de la línia vella, però des de principi de mes el tram és transitable i ja s'ha senyalitzat des del giratori.

Canvi d'hàbits

L'obertura de l'avinguda ja estava prevista des que es van aprovar les últimes normes subsidiàries municipals, l'any 1997. El giratori es va posar en servei a l'estiu del 2000 per millorar la fluïdesa de la intersecció, però l'accés veïnal s'ha fet esperar més d'una dècada. Ara els conductors s'estalviaran haver de girar envaint el sentit contrari de la circulació per entrar al poble provinents de Palafrugell. I trobaran una altra esplanada habilitada com a aparcament a pocs metres de la rotonda.

Per aquest motiu, l'alcalde explica que el carrer Josep Pla, que fins ara era de doble sentit i permetia arribar a l'aparcament públic, passarà a ser només de baixada des del nucli antic cap a la carretera de Begur. Malgrat això, Fontanillas admet que han ajornat el canvi perquè tots els veïns s'hi acabin d'acostumar.

LA DATA

2008
és quan es va acabar
d'urbanitzar l'avinguda de la Font, tot i que no s'ha obert a la circulació fins aquest mes.

Ajornen les obres del PUOSC

L'alcalde, Josep Fontanillas, explicava aquesta setmana que han decidit ajornar les obres pendents de l'anterior pla d'obres i serveis (PUOSC), com ara l'última fase de soterrament de línies elèctriques al nucli antic, per evitar que els endarreriments de la Generalitat en els pagaments els generin problemes de tresoreria, com ja els va passar amb el nou centre cívic. “No vull que cap empresa tingui problemes per cobrar”, sentencia l'alcalde.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.