Urbanisme

vilassar de mar

Temen que unes obres facin malbé la necròpolis romana

El Centre d'Estudis Vilassarencs alerta que amb l'ampliació de la piscina es podria malmetre les restes arqueològiques

El govern local assegura que un tècnic visitarà el recinte la setmana vinent

El president del Centre d'Estudis Vilassarencs, Alexis Serrano, ha denunciat que les obres d'ampliació de la piscina municipal de Vilassar de Mar podrien fer malbé les restes de la necròpolis que, amb força probabilitat, es troben en el subsòl on s'han de fer els pilars del nou centre esportiu. Serrano explica que no es pot saber amb certesa si es trobaran restes ni quin valor tindran, però destaca que la zona ha demostrat ser rica en aquest sentit. “S'han trobat restes en moltes parcel·les adjacents i també aquí es va recuperar un del únics mil·liaris –fita situada al marge d'un camí– de l'època augusta”, explica l'historiador local. El centre s'ha posat en contacte amb el servei de Patrimoni de la Generalitat perquè supervisi l'actuació.

Tot i això, l'Ajuntament ha contactat amb el Departament de Cultura de la Generalitat i, segons va assegurar ahir l'alcalde, Joaquim Ferrer (CiU), un arqueòleg visitarà les obres la setmana vinent per evitar que les màquines trinxin restes amb valor arqueològic. “No entenc la queixa del Centre d'Estudis Vilassarencs, hi ha una llei i nosaltres la complirem”, va afirmar ahir el batlle vilassarenc.

Les obres de la piscina consten de dues fases. La primera, que ja s'està executant, té l'objectiu d'arranjar les deficiències de la piscina actual. Amb la segona, que es preveu que comenci a principi de setembre, s'aixecarà un nou edifici adjacent al ja existent per fer-hi el gimnàs. Segons Serrano, la primera fase ja pot ocasionar danys a les restes, mentre que el consistori opina que fins que no es comenci a excavar el sòl no hi ha cap risc de perjudicar les restes de la necròpolis.

LA FRASE

Si a sota del sòl que s'ha d'excavar hi ha restes amb valor arqueològic, les preservarem
Joaquim Ferrer
alcalde de vilassar de mar

Les obres de la piscina ja es van aturar el 2001

Els veïns de la zona ja saben el que és que les obres de l'equipament esportiu s'aturin per la troballa d'unes restes. El 2001, quan s'estava construint el recinte, es van detectar una quarantena de tombes de l'època romana, concretament on avui hi ha l'aparcament de la instal·lació, Els treballs constructius es van aturar uns mesos per recuperar les restes, que avui es poden veure al museu municipal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.