Calella, Pineda, Sant Cebrià i Tordera tornen a demanar ajuts per a les seves urbanitzacions

La majoria de municipis que van demanar ajuts per poder millorar les seves urbanitzacions en la primera convocatòria de la Generalitat han confirmat que hi tornaran a presentar projectes en aquesta segona ocasió. El Departament de Política Territorial i Obres Públiques (PTOP) va publicar dimecres en el DOGC una segona línia de subvencions, dotada amb 9,9 milions d'euros, «dirigides als ajuntaments que ja tenen un programa d'adequació d'aquestes zones aprovat». En aquest sentit, ajuntaments com els de Calella i Pineda, Sant Cebrià de Vallalta i Tordera van assegurar que tornarien a aspirar a nous ajuts que permetin millorar la situació de les urbanitzacions amb dèficits situades als seus termes. És el cas de Sant Cebrià i Tordera, que, tot i haver aconseguit subvencions en la primera convocatòria, tan sols en van obtenir per a una urbanització. Sant Cebrià per a Castellar d'Índies i Tordera per a Can Domènec. Tot i així, Sant Cebrià havia presentat tres urbanitzacions més i Tordera dues.

L'altre cas confirmat és el de Calella i Pineda, que comparteixen la urbanització de Can Carreras i que van quedar fora de la primera convocatòria. Fonts de l'Ajuntament de Pineda, que té l'àmbit més gran del veïnat en el seu terme, van assenyalar que es tornarà a presentar el projecte conjunt. D'altra banda, Caldes d'Estrac, que també va quedar fora el primer cop, està estudiant a través dels seus serveis tècnics la possibilitat de presentar-s'hi de nou.

La nova línia d'ajuts preveu un màxim de 300.000 euros, que s'hauran de completar amb l'aportació de les corresponents quotes dels parcel·listes. La Generalitat preveu que amb la quantitat màxima d'ajuts de què es disposa es podran donar resposta a un màxim de 33 urbanitzacions. A la primera convocatòria, s'hi van acollir tretze urbanitzacions pertanyents a vuit municipis del Maresme. A banda de Castellar d'Índies de Sant Cebrià i Can Domènec de Tordera, també van aconseguir els ajuts Can Canyamars de Dosrius i Fonts Montnegre de Sant Iscle.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.