Urbanisme

Tossa no podrà fer la consulta demà

El jutjat va comunicar ahir a l'Ajuntament que manté la suspensió de la consulta sobre el polèmic port

Definitivament la consulta de la modificació del POUM de Tossa per permetre la construcció d'un hotel, xalets i un port no es podrà fer demà, al contrari del que volia l'equip de govern tossenc, després que ahir el jutjat contenciós administratiu número 2 de Girona va resoldre mantenir la suspensió. La interlocutòria no fa referència a les al·legacions fetes pel consistori i exposa que si es permetés la consulta s'infringiria la llei, que exigeix que tota consulta popular “disposi de la preceptiva autorització” del govern estatal.

L'Ajuntament havia fet la convocatòria de consulta en aplicació de la llei 10/2014 de consultes populars no referendàries en la part no declarada inconstitucional, i la interlocutòria del jutge no en parla.

L'alcaldessa de Tossa, Gisela Saladich, va afirmar ahir que respecta la decisió judicial, però que no la comparteix “gens ni mica”, i va insistir que sorprèn que s'hagi suspès aquesta consulta i no d'altres de fetes en municipis catalans que no han estat impugnades. Malgrat tot, Saladich manté que es continuaran fent els tràmits per fer possible la consulta. La interlocutòria imposa les costes del procediment a l'Ajuntament i s'hi pot recórrer en apel·lació en el termini de quinze dies.

La consulta va ser el tema estel·lar abans-d'ahir en el torn de precs i preguntes del ple de l'Ajuntament de Tossa. Diferents regidors de CiU van fer intervencions molt dures contra la manera de fer de l'equip de govern. A més, van alertar que, tot i estar suspesa la consulta, els promotors feien dijous mateix campanya al mercat municipal, quan de fet tots els actes relacionats amb la consulta havien d'estar suspesos. L'alcaldessa va explicar que quan se li va notificar va donar instruccions a la policia “d'actuar contra qualsevol que fes propaganda al mercat”.

CiU va dir que l'alcaldessa ja va ser advertida el dia 9 que la consulta podria suspendre's, i que el mateix dia del debat ella ja sabia que s'havia suspès i, malgrat tot, ho va amagar. Saladich va admetre que la Subdelegació del Govern espanyol a Girona li havia advertit el dia 9, per telèfon, que hi havia ordres d'impugnar la consulta, i que si feia una sol·licitud al ministeri s'intentaria evitar el recurs. El dia 11 (divendres) cap a les dues de la tarda van començar a rebre per fax la notificació, en un reguitzell de fulls que inicialment van pensar que eren destinats al jutjat de pau. Dissabte “secretaria es va adonar del contingut i la transcendència” del comunicat, “i després de valorar la situació es va decidir no suspendre el debat”. Tots els actes es van suspendre, definitivament, a partir del primer dia feiner (dilluns). CiU va acusar el govern d'hipocresia i de tenir barra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]