Infraestructures

infraestructures

El govern fa un nou pas endavant per desdoblar la C-66 de Banyoles a Besalú

Ha tret a informació pública l'avantprojecte per construir i gestionar l'ampliació de la via

La variant de Serinyà, l'únic tram completament nou

El desdoblament de la C-66 entre Banyoles i Besalú ha fet un pas endavant, ja que segons informava ahir la Generalitat s'ha sotmès a informació pública l'avantprojecte de l'obra. Després d'aquest període de 30 dies, i un cop s'analitzin les al·legacions, el departament de Política Territorial i Obres Públiques ja podrà fer el concurs per a la redacció, execució i explotació de l'obra. Tot aquest paquet el farà una mateixa empresa, ja que els treballs es finançaran amb el sistema de peatge a l'ombra.

El projecte inclou fer una nova autovia de 14 quilòmetres entre Besalú i Banyoles, on enllaçarà amb el tram desdoblat actual que acaba a la sortida de l'Haribo. En el tram de variant de Banyoles el desdoblament es farà en paral·lel a la carretera actual, que s'aprofitarà com una de les direccions. Els enllaços es mantindran, si bé no tots seran complets. En canvi, a partir de l'enllaç amb la carretera antiga i fins a Besalú es farà un traçat nou, que servirà com a variant de Serinyà. Aquesta serà l'obra més complexa, ja que inclou tres viaductes i dos túnels dobles, el de Fares d'un 550 metres i el que es dirà de Serinyà de cap a 600 metres. Els viaductes seran un de 244 metres sobre una fondalada, un de 112 metres sobre el Ser i el desdoblament del que hi ha sobre el Fluvià, en el tram de la variant de Besalú. Dels enllaços d'aquest tram, n'hi haurà un per anar a Serinyà entre els dos viaductes i el de Besalú sud.

LA XIFRA

14
quilòmetres
farà el tram desdoblat de Banyoles a Besalú, amb dos túnels i tres viaductes.

LA FRASE

El que ha guanyat la Garrotxa amb Osona ara també ho farà amb la connexió amb Girona
Joaquim Nadal
conseller de política territorial i obres públiques


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.