Infraestructures i serveis

Medi ambient

L'Esquirol recollirà les aigües brutes del Padró

Després de més de vint anys d'intents fallits, els actuals 160 habitatges del barri del Padró i del carrer del Puig de l'Esquirol finalment tindran col·lectors per recollir i tractar les aigües brutes que fins ara eren abocades de manera incontrolada a l'entorn natural de la zona. L'Ajuntament preveu posar a licitació la construcció de col·lectors, tres punts de bombament i una estació depuradora d'aigües residuals (EDAR) entre el setembre i l'octubre, “i començar les obres abans d'acabar l'any”, explica l'alcalde de l'Esquirol, Àlex Montanyà. Les obres, d'una durada de vuit mesos, tenen un pressupost d'execució d'1.140.736 euros, finançats al 50% entre l'Ajuntament i els veïns, als quals es reduiran les contribucions especials gràcies a una subvenció de 100.000 euros de la Diputació.

Amb aquesta actuació l'Ajuntament també disposarà d'un camí de servei a l'entorn del barri que servirà tant per al manteniment del bombeig com de franja de seguretat en cas d'incendi. Segons Montanyà, aquest projecte se suma a un altre de clavegueram “molt important” per al municipi, aprovat també aquest any: la construcció d'una altra EDAR a Cantonigròs, on durant 15 anys s'ha abocat aigua bruta a la riera. La construcció d'aquesta depuradora, que s'ha d'adjudicar, començarà a la tardor i té un pressupost de licitació de 469.611 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia