Infraestructures

maresme

El Consell Comarcal ratifica la gestió de la depuradora però admet que hi ha problemes

Assegura que reclamarà a l'ACA que resolgui el soroll i les pudors de la planta de pretractament de Pineda

ICV-EUiA retreu al govern comarcal la forma amb què ha assumit l'obra

El Consell Comarcal del Maresme, que va assumir a finals d'any la gestió de l'estació depuradora d'aigües residuals (EDAR) de l'Alt Maresme, reconeix que l'obra arrossega problemes. Tot i això, dimarts en el ple de la corporació va tirar endavant la ratificació de l'acta de comprovació de les obres assegurant que es tractava d'una decisió “de responsabilitat” i recordant que l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), responsable de la construcció, havia dut a terme els controls habituals per garantir que l'equipament funcionament segons estableix la normativa. Les explicacions del conseller delegat de Medi Ambient, Antoni Valls (CiU), no van convèncer tothom. ICV-EUiA va recordar que el soroll, els fums i les males olors que produeix la planta de pretractament que hi ha al costat del cementiri de Pineda no s'han resolt i que tant els veïns de la zona com l'Ajuntament de Pineda ho han denunciat reiteradament. “Malgrat que els controls realitzats diguin que el nivells de soroll són correctes és evident que cal actuar perquè causa moltes molèsties”, va indicar la representant ecosocialista Isabel Roig. Antoni Valls li va respondre que es manté el contacte amb l'ACA i que “s'hi estarà a sobre i se li continuarà reclamant que hi actuï”.

De la seva banda, el PSC només va condicionar el seu vot positiu al “fer compromís” de resoldre els problemes. Precisament l'alcalde de Pineda, el socialista Xavier Amor va qualificar en el seu moment de “deslleialtat institucional” l'acte de signatura de la cessió de la gestió de la depuradora que van fer en solitari el govern comarcal i la Generalitat. La ratificació va ser aprovada amb els vots a favor de CiU, PP, PSC, ERC i PxC. ICV-EUiA i la CUP van votar-hi en contra.

L'EDAR de l'Alt Maresme dóna servei a 150.000 habitants dels municipis de Pineda de Mar, Calella, Malgrat de Mar, Santa Susanna i Palafolls. Es va començar a construir l'any 2008 després d'un llarg procés ple d'obstacles abans no es va consensuar la seva ubicació definitiva, a l'antiga pedrera de Montpalau. Amb un cost global de 50 milions d'euros és la darrera gran construcció de sanejament que s'ha fet a Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.