Infraestructures

Els pagesos encara han de cobrar uns 15 milions per terrenys d'obra pública

L'Estat és el principal deutor, amb l'N-II i el TAV com a principals infraestructures de les quals s'arrosseguen expropiacions que encara estan pendents

Segons el sindicat Unió de Pagesos, a les comarques gironines hi ha pendents de cobrar uns 15 milions d'euros per expropiacions de terreny. Una part són les de la C-31 i també l'eix transversal, si bé en aquest cas s'ha arribat a un acord amb la concessionària Cedinsa i de moment no hi ha problemes. L'ACA també té pendent pagar expropiacions.

El gros dels deutes són de l'Estat, per les obres de l'N-II i el TAV. A l'N-II encara s'ha d'abonar l'import dels terrenys del tram entre Medinyà i Orriols, que va quedar aturat. Fins i tot l'Estat s'havia plantejat tornar-los als antics propietaris, que s'hi van negar. El nou govern del PP va canviar el criteri i es va comprometre a pagar les expropiacions. De fet, en els pressupostos de l'Estat d'aquest 2012 s'hi han inclòs 600 milions d'euros dins el Ministeri de Foment exclusivament per satisfer els deutes en finques expropiades per obra pública. De moment, i poques setmanes després de l'aprovació del text, encara no s'ha començat a fer efectiu el pagament.

L'altra gran obra és el TAV, on hi ha hagut problemes amb Adif perquè l'empresa proposava pagar la meitat del promès en les últimes finques afectades. El desacord afecta les finques que es van haver d'anar ocupant sobre la marxa per les necessitats de l'obra, que no s'han cobrat.

LES XIFRES

600
milions d'euros
és el que l'Estat ha inclòs en els pressupostos del 2012 per pagar expropiacions pendents.
500
finques afectades
en el tram de l'alta velocitat entre Sarrià de Ter i Figueres, per moltes de les quals s'ha de cobrar.
50%
dels propietaris
afectats per les expropiacions són els que representa el sindicat Unió de Pagesos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.