Infraestructures

vilassar de mar

Una troballa arqueològica obliga a modificar el nou poliesportiu cobert

Les restes pertanyen a una possible zona termal romana que s'ha de preservar i exigeixen canviar l'orientació de les noves instal·lacions

La construcció del nou poliesportiu cobert de Vilassar de Mar –que s'ha d'aixecar davant l'avinguda Eduard Ferrés– ja ha trobat el primer entrebanc, abans de posar-hi la primera pedra. I és que les prospeccions arqueològiques prèvies han permès descobrir unes restes que, segons la comissió de Patrimoni de la Generalitat, s'han de preservar. Segons l'informe arqueològic, a grans trets es tracta d'una possible zona termal romana que podria ser el testimoni d'una antiga domus de grans dimensions.

Aquest fet ha obligat l'Ajuntament a aturar l'obra i modificar el projecte. Segons el regidor d'Esports, Josep Solà (CiU), la solució triada “és la de canviar d'orientació les noves instal·lacions fent un gir de 90 graus, ja que així es poden mantenir les dimensions de la nova zona esportiva sense malmetre les restes romanes”. D'aquesta manera, l'encaix de les instal·lacions serà més o menys d'oest a est, és a dir, situant-la a la part que és més a tocar del carrer Mossèn Pere Ribot, en comptes de ser de nord a sud –tocant a l'avinguda Eduard Ferrés–, tal com estava previst. La troballa es protegirà però de moment no està previst obrir-la al públic. Aquest fet però, comportarà el retard d'un mes en l'acabament de les instal·lacions i no es preveu que s'acabin fins a final d'abril; a més, s'apujarà uns 20.000 euros el projecte, arribant a prop del mig milió d'euros.

LA XIFRA

90
graus
serà el canvi d'orientació que es farà al poliesportiu per tal de poder preservar les restes romanes trobades.

LA FRASE

Així es poden mantenir les dimensions de la nova zona esportiva sense malmetre la troballa
Josep Solà
regidor d'esports de vilassar de mar


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.