Medi ambient

Disfressar-se de tortuga, ballar i gravar-ho, per defensar l'espècie

La Fundació Emys i l'associació Limnos, amb el finançament de la Generalitat, han organitzat una iniciativa singular per donar a conèixer la tortuga d'estany (Emys orbicularis), una espècie que a Catalunya es conserva només en alguns llocs. Es tracta del concurs Una abraçada Emystosa, en què els participants (mainada o grups familiars) s'han de disfressar de tortuga, ballar una coreografia i gravar-se en un vídeo. El ball ha de tenir la música d'una cançó del grup El Pot Petit que es pot descarregar a www.tortugadestany.org. Els vídeos es poden presentar fins al 26 de juny. Als primers 100 participants se'ls premiarà amb uns tallers educatius sobre la tortuga d'estany, i el premi per al millor vídeo serà una estada de cap de setmana de turisme rural en un espai natural amb presència de tortugues d'estany.

Al nostre país, hi ha constància de l'existència d'aquestes tortugues al Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà, al Baix Ter, a la plana de la Selva, a Vila-seca (Tarragona) i al delta de l'Ebre. També a l'estany de Banyoles i al d'Ivars i Vila-sana, on s'han reintroduït recentment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia