Medi ambient

Fixen que Sau i Susqueda reservin 154 hm³ d'aigua

Es destinaran a les necessitats de reg, abastament i usos ambientals fins al març

La comissió de desembassament del Sistema Ter Llobregat va decidir dimecres fixar una reserva de 252 hm³ d'aigua fins al març per a satisfer les diferents demandes d'abastament, reg i usos ambientals. Concretament, els embassaments del Ter (Sau i Susqueda) reservaran per als propers sis mesos al voltant de 154 hm³, dels quals prop de 92 es destinaran a l'abastament domèstic (xarxa TerLlobregat i consorci de la Costa Brava), prop de 15 per a usos agrícoles i més de 40 per a garantir el cabal ecològic del riu.

Pel que fa als altres, gairebé 99 hm³ de reserva corresponen als embassaments del Cardener-Llobregat (la Baells, la Llosa del Cavall i Sant Ponç).

D'altra banda, en la comissió també es va destacar la contenció en la demanda que es va registrar entre l'abril i l'octubre en tot l'àmbit del sistema Ter-Llobregat, que va suposar una reducció del 10% en comparació amb el període de referència 2005-07.

Per acabar, en la comissió de dimecres també es va informar que les dessalinitzadores del Llobregat i la Tordera produiran de manera conjunta durant els propers sis mesos uns 3,6 hm³ d'aigua.

Comprovacions a Sau

L'ACA també ha informat que dimarts i dimecres es van dur a terme diverses maniobres de vigilància per comprovar l'operativitat dels òrgans de desguàs de la presa de Sau. Es va alliberar un cabal màxim de fins a 53m³/s des dels sis òrgans de desguàs de fons, cosa que va suposar un volum total alliberat de 139.218 m³.

Els pantans, un 7,4% més plens que dos mesos enrere

Els tres pantans de l'àmbit gironí s'han omplert els últims dos mesos i ja estan fins i tot més plens que l'any passat –un any especialment bo– per a aquestes dates. Entre Sau, Susqueda i Boadella contenien dilluns 382,79 hm³ d'aigua, un 7,4% més que el 24 d'agost (356,48 hm³). La xifra actual, que suposa que estan al 83,3% de la seva capacitat conjunta, és un 3,5% més alta que fa un any (369,98).

El pantà que més s'ha omplert els últims dos mesos ha estat Susqueda, que ha passat de 194,86 hm³ a 222,28; és a dir, un 14,1% més. En canvi, Sau ha baixat un xic, un 2,3% (de 131,97 a 128,90 hm³). Per la seva banda, l'aigua a Boadella ha pujat un 6,6% (de 29,65 hm³ a 31,61).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]