Medi ambient

Medi ambient

El pantà de Boadella, pràcticament al màxim

L'embassament de Boadella (Alt Empordà), a la conca de la Muga, està gairebé al 97% (59 hm³ ) de la seva capacitat, 53 punts més que fa dos mesos, quan estava al 44% (27 hm³). Aquesta és la conseqüència de les pluges del març i el maig. D'altra banda, els embassaments de Foix, Siurana i Riudecanyes es troben plens i han assolit la capacitat tècnica d'emmagatzematge.

Els embassaments de les conques internes catalanes estaven ahir a més del 86% de la seva capacitat –598 hectòmetres cúbics–, 36 punts més que fa dos mesos, quan a principis de març voltaven el 50% –351 hm³–; això vol dir que s'han guanyat uns 250 hm³ en els últims dos mesos, segons dades de l'Agència Catalana de l'Aigua. Aquest increment de volums es deu a les pluges registrades a principis dels mesos de març i maig, i a la gestió que s'ha fet dels desembassaments, i equival pràcticament a l'aigua que poden emmagatzemar els embassaments de Sau (165 hm³) i la Llosa del Cavall (80 hm³).

Aquest volum de reserves garanteix totes les demandes ordinàries per
un període aproximat de 15 mesos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.