Medi ambient

MEDI AMBIENT

El ‘fracking' es debatrà en el ple de Sant Joan

El grup d'ERC alerta sobre aquest tipus d'extracció

El grup d'ERC a l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses ha presentat una moció, que es debatrà en el pròxim ple, en què es proposa que el consistori insti el govern a fer una moratòria en l'atorgament de qualsevol tipus d'autorització per a la investigació i explotació dels jaciments subterranis d'hidrocarburs que utilitzi la tècnica de la fracturació hidràulica (fracking) per a la seva extracció, amb l'objectiu de poder-ne efectuar una valoració econòmica, social i ambiental respecte de l'estratègia a seguir. La proposta es produeix arran de la concessió de permisos per estudiar possibles jaciments en diverses comarques -entre aquestes, el Ripollès- i el consegüent risc que posteriorment es faci servir el fracking. Els republicans, a l'oposició, consideren que aquesta tècnica d'extracció pot comportar impactes i riscos importants per al medi, com ara la contaminació de les aigües subterrànies, a causa de l'ús de substàncies químiques, o bé greus impactes a la biodiversitat i riscos de fenòmens sísmics. Alguns ajuntaments, institucions i entitats ja han expressat la seva preocupació sobre aquest tema.

Proposició del PSC

D'altra banda, el grup del PSC ha presentat unes proposicions no de llei al Congrés –i simultàniament, al Parlament– en què demana una moratòria en l'ús del fracking, la suspensió de les activitats i la prohibició de noves autoritzacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.