Medi ambient

meteorologia

L'interior de la demarcació arriba als 35 graus

La Garrotxa, el Gironès i la Selva acaparen les temperatures més altes del primer dia d'onada de calor

L'onada de calor que va començar ahir ja va deixar els primers registres de temperatures més altes de l'habitual. L'impacte va ser sobretot a l'interior de la demarcació, amb temperatures per sobre dels 34 graus ahir al migdia a la Garrotxa, el Gironès i la Selva interior. El registre més alt es va donar a Vilobí, on van arribar als 35 ºC. A Anglès el termòmetre es va situar en 34,3 ºC; a Olot, en 34,7 ºC; a Girona, en 34,5 ºC, i a la Vall d'en Bas, en 34,2 ºC. A la costa, en canvi, les màximes no van arribar en molts casos ni als 30 ºC. Per exemple, a Castelló d'Empúries es van quedar en 28,6 ºC; a Castell d'Aro, en 28,3 ºC; a Torroella de Montgrí, en 28,9 ºC, i a Sant Pere Pescador, en 27,8 ºC. En aquest municipi va ser on van tenir una humitat relativa més alta, del 86%, que va fer augmentar la sensació de xafogor.

En tot cas, l'onada de calor s'espera que arribi entre avui i demà al seu màxim, amb temperatures que poden escalar fins als 38 ºC a l'interior, i fins als 32 ºC a la costa. Un dels principals problemes serà l'elevat risc d'incendi, que serà molt alt o extrem a l'interior de l'Alt i el Baix Empordà, tot el Gironès, i el vessant més oriental de la Garrotxa. Per això s'ha restringit l'accés als massissos de les Gavarres i l'Albera i al puig de Cadiretes, que quedaran tancats als vehicles. (més informació a la pàgina 39).

LA XIFRA

38
graus
és el màxim a què s'espera que puguin arribar les temperatures a l'interior de les comarques gironines.

Activen els mecanismes de teleassistència

Coincidint amb l'onada de calor, la Diputació de Girona ha activat –igual que la setmana passada– el protocol d'actuació del Servei Local de Teleassistència. Això implica el contacte amb persones de risc a les zones afectades per les altes temperatures, com ara gent gran o amb malalties cròniques, que són gairebé 5.000 a la demarcació. També es reforcen les visites domiciliàries.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.