Barberà conclou les obres de recuperació ambiental del torrent de Can Llobateres

Hi han habilitat una passera i un gual per travessar el curs

Les obres, que s'han fet al llarg d'aquest any, han pal·liat l'erosió creixent que els entorns del torrent han patit en l'última dècada. Però també s'han aprofitat per promocionar l'espai com a àrea de passeig i estada. Els talussos que delimiten el curs, afluent del riu Ripoll, s'han consolidat seguint criteris de bioenginyeria, amb malles vegetals, roques i fustes, sobre les quals posteriorment s'han plantat espècies vegetals autòctones.

Millores per a vianants

Els treballs, a més, han inclòs la instal·lació d'una nova passera de fusta que serveix per accedir a la font de Can Llobateres, una antiga deu d'aigua que també es rehabilitarà en el futur. Pel que fa a la llera del torrent, han dragat dels punts on hi havia aigües estancades i s'ha construït un nou gual que permet travessar el curs a peu en dos punts diferents de l'itinerari.

El cost total de l'actuació, de 126.166 euros, l'han pagat a parts iguals el consistori, la Diputació –amb un ajut de la Fundació Territori i Paisatge de Caixa Catalunya– i el Consorci per a la Defensa de la Conca del Besòs, l'ens del qual depèn el torrent vallesà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.