Medi ambient

societat

Reunió amb la Generalitat pel futur de l'Arborètum

L'alcalde de Sant Julià de Ramis, Narcís Casassa, i representants de l'Associació de Viveristes de Girona tenen previst reunir-se avui amb un alt càrrec del Departament d'Agricultura de la Generalitat per analitzar el futur del projecte de l'Arborètum que vol fer en uns terrenys a Sant Julià de Ramis. La trobada arriba després de la renúncia al projecte del municipi de Celrà, que s'havia compromès a aportar-hi 125.000 euros. Des del municipi de Sant Julià de Ramis ja s'ha avançat que el projecte de l'Arborètum només serà viable si la Generalitat compromet el seu suport.

L'Arborètum, és a dir, el centre d'innovació de la planta de jardí, es construiria als terrenys de l'antiga fàbrica Safa i el compromís era que la Diputació hi aportés 250.000 euros, mig milió provindrien dels fons europeus Feder i 125.000 euros, de Sant Julià de Ramis. La trobada ha de servir per avaluar si el govern català pot suplir la quantitat de diners que havia d'aportar-hi el municipi de Celrà ara que ha decidit deixar el consorci de l'Arborètum. El president de l'associació de planteristes, Joaquim Planas, va lamentar la sortida de Celrà del projecte, però va defensar-ne la importància que pot suposar a llarg termini en innovació, formació i investigació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.