Medi ambient

La contraportada

Tots pendents del radar

La tramuntana i la neu batallen fins al vespre al cap de Creus, cosa que fa que el radar meteorològic rebi centenars de visites durant la tarda

Les previsions de l'arribada d'una gran nevada ahir a la tarda van crear tanta expectació que molts catalans van estar pendents dels radars meteorològics per veure si la tempesta entrava o no al país, pel cap de Creus. La batalla de la neu contra la tramuntana es va allargar tota la tarda, fins que a quarts de vuit del vespre els primers flocs van caure sobre la costa gironina. I és que el vent del nord va estar frenant l'entrada de la segona tempesta de neu, que es va estar davant del cap de Creus tota la tarda, acostant-se des del mar cap a terra però sense acabar d'arribar.

El debat estava servit. Qui guanyarà la batalla? La tramuntana o la nevada?, es comentava a les poblacions properes al cap de Creus, sobretot al Port de la Selva, Roses i Cadaqués, que veien com s'acostaven els núvols amenaçadors per la costa, tot i que a l'Alt Empordà tot el dia va lluir el sol. També era tema de conversa a les xarxes socials i als fòrums meteorològics, on minut a minut els internautes especulaven sobre el resultat de l'enfrontament que protagonitzaven el vent del nord i les precipitacions.

La tramuntana es va agafar tant a pit el repte per evitar que la neu entrés al país que fins i tot quan el radar meteorològic marcava que el front era a sobre del cap de Creus, el vent no deixava que la neu toqués a terra. L'alcalde del Port de la Selva, Josep Maria Cervera, explicava així el fenomen: el cel era de neu i semblava que nevava però no queia ni un sol floc. “El vent pot estar portant la neu cap a un altre lloc. A Roses, potser”, deia. Després, a través del seu compte a Facebook insistia: “A la televisió diuen que neva, però no, i ja ens està bé”. Sobre això parlava l'alcalde rosinc, Carles Pàramo, que explicava a quarts de vuit que la primera neu arribava, tímida i segurament arrossegada pel vent, i li venia al cap una dita: “El llevant la mou i la tramuntana la plou.” També l'alcalde de Castelló d'Empúries i president del consell comarcal, Xavi Sanllehí, parlava de la negror que arribava del cap de Creus i que contrastava amb el cel ras de la resta de la comarca. La d'ahir va ser, doncs, una tarda esperant la neu, que al final va arribar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.