Medi ambient

medi ambient

Figueres vol evitar que el mosquit tigre es propagui

L'Ajuntament i el servei de control de mosquits inicien una campanya de control

L'estació i el cementiri són dos dels punts amb més risc de la ciutat

L'Ajuntament de Figueres i el servei de control de mosquits de la badia de Roses i el Baix Ter han començat una campanya per evitar la propagació del mosquit tigre. L'objectiu és tenir controlada la presència de l'insecte i evitar que s'escampi. El regidor de Medi Ambient, Pere Giró, i el director del servei de control de mosquits, Eduard Marquès, van explicar ahir que a Figueres el mosquit tigre no hi està instal·lat però sí que en els últims anys s'han anat trobant alguns focus de larves que de moment s'han controlat. Ara, però, coincidint amb el fet que el setembre és el punt àlgid per a aquesta espècie, s'intensificarà la campanya i es demana la col·laboració dels ciutadans perquè evitin les aigües embassades en terrasses i jardins, punts on el mosquit posa les larves.

Eduard Marquès va explicar que a Figueres és especialment important que s'eviti la propagació de l'insecte perquè és un lloc on és fàcil que s'escampi. Sobretot, Marquès va advertir que l'estació de tren i el cementiri són dos dels punts amb més risc. El motiu és que són llocs amb molt trànsit de persones i que és fàcil que viatgin els mosquits, en tren o en cotxe.

Setze municipis afectats a Girona

Eduard Marquès va explicar ahir que la presència a la demarcació de Girona d'aquest mosquit va començar en cinc municipis però que s'ha anat escampant “com una taca d'oli” i en aquest moment ja hi ha setze poblacions de les comarques gironines on s'ha detectat la presència d'aquest insecte d'origen tropical. “Segueix la distribució de carreteres perquè bàsicament el mosquit es mou en cotxe.” En el cas de l'Alt Empordà, per exemple, Vilamalla i la Jonquera són dos punts calents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.