Medi ambient

medi ambient

Avisen que les búfales afecten els Aiguamolls

Salvem l'Empordà creu que aquesta pastura deteriora l'espai protegit

Salvem l'Empordà ha alertat que el ramat d'un miler de búfales que hi ha fa un any en una granja de Palau-saverdera suposen una “alta agressió” al parc natural dels Aiguamolls de l'Empordà. Segons va explicar la portaveu de l'entitat ecologista, Bàrbara Schmitt, el ramat de búfales pastura en algunes ocasions a l'entorn de l'estany de Vilaüt, que té la protecció màxima, com a reserva integral. Per a Salvem l'Empordà la presència d'aquests animals pot posar en risc el manteniment d'algunes espècies naturals de la zona, sobretot de la flora autòctona.

El problema, explica Schmitt, és l'elevada densitat de búfales i, per tant, la sobrepastura. “Allà on són elles queda tot arrasat”, diu la portaveu. L'entitat també critica que la direcció del parc natural no controla aquesta situació. Segons Salvem l'Empordà, el parc assegura que els ramats extensius, és a dir, en pastura, estan permesos dins el parc i per tant no suposen cap inconvenient. A banda de la sobrepastura, Salvem l'Empordà alerta que les búfales són una espècie no autòctona i avisa també que l'alta concentració d'animals pot contaminar els aqüífers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.