Medi ambient

Medi Ambient

Regenerar les Olles costarà uns set milions

El subdelegat del govern anuncia que el projecte es posarà a licitació el mes d'agost

La societat estatal Acuamed posarà a licitació el mes d'agost les obres del projecte de restauració de la llacuna de les Olles, al terme municipal de l'Ampolla per un import d'uns 7 milions d'euros. Així ho va anunciar ahir el subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Ramon Inglés. Es tracta d'una de les obres pendents del pla integral de protecció del Delta (Pipde), que ha de permetre recuperar la llacuna més petita del parc natural del delta de l'Ebre, actualment molt deteriorada per l'excés de sediments i la proliferació de vegetació. Els sediments acumulats a les Olles s'utilitzaran per regenerar la platja de l'Arenal. “Confiem que les actuacions començaran abans de finals d'any”, va afirmar Inglés. Aquestes declaracions les va fer ahir en una visita a les obres del passeig marítim de l'Ampolla i al camí de ronda a punta Cap Roig, al Perelló, on va posar la primera pedra del projecte adjudicat a l'empresa Pavasal SA, per un pressupost de 309.122,32 euros. Amb aquesta actuació es preveu recuperar ambientalment el tram de costa entre punta Cap Roig i la zona dels Bufadors, millorar-hi l'accessibilitat i construir-hi un mirador.

Pel que fa a les obres del passeig marítim de l'Ampolla, les instal·lacions de la depuradora de mol·lusc Devimar ja s'han desmantellat i s'està urbanitzant l'espai on es farà una gran plaça que permetrà unir els dos trams de passeig marítim de la població.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.